Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI’nın ‘Engelliler Haftası’ mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası, engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, haklarına dikkat çekilmesi ve dünyaya engellilerin penceresinden bakılarak farkındalık oluşturulması amacıyla Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Engeli olan bireylerin daha mutlu ve rahat bir hayat sürmeleri için işlerini kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak toplumsal sorumluluk almalarına destek olmak hepimizin ortak görevidir. Bu noktada engelli vatandaşlarımızla empati kurmak da yaşadıkları sorunları ve zorlukları daha iyi hissetmemize, destek olurken daha faydalı olmamıza önemli bir katkı sağlayacaktır.

Devletimiz de sosyal devlet anlayışı ile hareket ederek, yaşamın çeşitli alanlarında engelli bireylerimizin gereksinimlerini dikkatle izlemekte, ihtiyaç ve beklentilerine yönelik çeşitli tedbir ve uygulamaları her geçen gün hayata geçirmektedir. 

Valiliğimiz koordinesinde, başta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz olmak üzere ilgili tüm kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içinde olacağız.  

Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümüne ve bu konudaki duyarlılığın artırılmasına katkısı olan kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm imkanlarımızla her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum."