Kastamonu Belediyesi tarafından yenilenen Karaçomak Barajı Mesire Alanı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kastamonu Belediyesi’nin vatandaşların aileleriyle birlikte huzurlu ve güvenli bir şekilde vakit geçirebilecekleri, yeni yaşam alanları oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor. Millet Bahçesindeki çalışmalar bitme noktasına gelirken, Toklu Tepe Mesire alanında ise çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun özel girişimleri sonrasında Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünden tahsisi yapılan Karaçomak Barajı Mesire Alanı, Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden düzenlendi. Çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan mesire alanında mevcut aydınlatma direklerinin bakım ve onarımları yapıldı. Mescid, tuvalet de yapılan alanın ayrıca yürüyüş yolları, piknik yapma yerleri, kamelyalar yenilenerek vatandaşlara doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri bir alan sunuldu. Çalışmaların devam ettiği mesire alanında kafe ve restoran bölümü de kısa bir süre içerisinde vatandaşların kullanımına açık hale getirilecek.

Karaçomak Barajı Mesire Alanı hafta sonu boyunca dolup taşan mekanlardan biri haline geldi. Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda büyük bir güzelliğe kavuşan alan vatandaşların büyük beğenisini topladı. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, eşi İlknur Vidinlioğlu, MHP İl Başkanı Emre Şahin, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu ile birlikte piknik yapan aileleri ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden, çocuklarla oyun oynayan Başkan Vidinlioğlu, vatandaşların ilgisinin yoğun olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi.

Vatandaşları mesire alanına davet eden Vidinlioğlu, “Yaptığımız girişimler sonucunda burasının kullanımını 10 yıllığına Belediyemiz bünyesine aldık. İnşallah bu süreyi uzatacağız. Burasını devraldığımızda kullanılmadığı için çok atıl bir vaziyetteydi. Bütün çevre düzenlemesini yaptık. Bazı küçük eksikliklerimiz kaldı. Vatandaşlarımız için piknik alanları oluşturuldu. Aynı zamanda burasını misafirhane olarak da kullanıyoruz. Tüm vatandaşlarımız rahatlıkla buraya gelip pikniğini yapabilir. Vatandaşlarımız yiyecek ve içeceklerini alıp da gelebilir, bizim bünyemizden de temin edebilir. Böylesine bir yeri hemşerilerimizin hizmetine sunmak bizim için de ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Pikniğe gelen vatandaşlarımızla sohbet ettik. Hepsi çok mutlular. Burayı daha da büyütebilirsek ne mutlu. Vatandaşlarımızdan çok ciddi bir talep var. Dolup taşıyor. İlerleyen zamanlarda Devlet Su İşleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ile yapacağımız görüşmelerde başka neleri ilave edebileceğimizi konuşacağız. Tekrardan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ailesiyle birlikte mesire alanına piknik yapmak için gelen İpek Çelikoğlu, “Burası çok güzel Galip Amcam burasını bizim için güzel yaptırmış. Ailemle birlikte piknik yapıyoruz. Parkta da arkadaşlarımızla oynadık. Çok güzel manzarası var” dedi.

Kaynak: