AK Parti 19 Mayıs Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Zafer Partisi'ne 15 ay önce milli duygularla kurduklarını söyleyen Fuat Acar sözlerine şöyle devam etti:

"Zafer Partisi Genel Başkanı'nın son dönemde yaptığı açıklamalar parti tüzüğüne ve bize ters geldi. Milletçi ruhla çıktığımız yolda inandıklarımız, bizleri yarı yolda bıraktı. Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı ile hareket ederek Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesi, bizlere yanlış gelmiştir. Özdağ, söylemlerinin dışına çıkarak Kılıçdaroğlu'na destek verdi."

Zafer Partisi 19 Mayıs İlçe Başkanlığı'ndan istifa eden Fuat Acar, "Bizler şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacağız. Devletin, milletimizin bekası için sandığa gideceğiz. Terör örgütlerinin siyasi uzantıları ile iş birlikçi olan Millet İttifakı'na verecek bir oyumuz yok. Partimizden istifa ederek Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık." Yeni partililere rozetlerini, AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Fatih Seven ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu taktı." dedi.