Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaçam Belediye Başkan Adayı Zergün Deliorman Demirci, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ilçe genelinde vatandaşlar ve esnaflara çiçek dağıtarak 8 Mart emekçi kadınlar gününü kutladı. İlçe Merkezinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kadınlar Gününde çiçek dağıtımını memnuniyetle karşılayan Alaçamlı vatandaşlar, CHP Alaçam Belediye Başkan Adayı Zergün Deliorman Demirci’ye teşekkürlerini ileterek, seçim çalışmalarında başarılar dilediler.

Zergün Deli̇ormanDeliorman: "KADIN; UMUTTUR, EMEKTİR, GELECEKTİR..."

Karanfil dağıtımı Sonrasında Masal Kına Konağında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle program düzenlendi. “Düzenlenen programda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaçam Belediye Başkan Adayı Zergün Deliorman Demirci, Hepimizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun! Bugün bizler, yerkürenin bütün kadınları, dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur. Kadınlar tarih boyunca tüm toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldı. Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır.

Emek biziz. Umut biziz. Mücadele biziz. Halk biziz.

Bundan 164 yıl önce, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışan 40 bin dokuma işçisi kadın, kendilerine dayatılan ayrımcılığı reddetti. Binlerce işçi kadın, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşit işe eşit ücret talebi ile grev yaptı. Fabrika kapıları üzerlerine kilitlendi. O sırada çıkan yangında, kapı önüne yığılan barikatları aşamayan kadınlardan 129’u yanarak hayatını kaybetti. Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir! Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir. Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar olarak; bu kavganın da, bu taleplerin de, geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudun da yılmaz savunucularıyız. Bizler, haklı mücadelemizi örgütleyerek tarihe yön verenler olacağız. Emek biziz. Umut biziz. Mücadele biziz. Halk biziz. Halkın iktidarını da bizler kuracağız. Kutlu olsun 8 Mart! Dayanışma olsun, yaşam dolsun, cesaret olsun”…

GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaçam Belediye Başkan Adayı Zergün Deliorman Demirci, Kadınlar gününü kutlamak için Alaçamlı, Karadenizin Hırçın, Gözü Pek ve Coşkun kadınları ile bir araya geldik. Alaçam'ın kadınları ile dolu dolu, diri diri, GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ dedi.

Program sonrası doya doya halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaçam Belediye Başkan Adayı Zergün Deliorman Demirci, katılım sağlayan tüm emekçi kadınlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Ezgi Ünlü