Samsun Valiliği, 01 Temmuz-31 Ekim 2023 tarihleri arasında 'bazı istisnai durumlar dışında' ormanlık alanlara girişleri yasaklanmasının ardından Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, vatandaşlardan ormanlar dışında ateşli piknik yapılmaması ve anız/bahçe artıklarının yakılmaması konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle geçtiğimiz yıl yaz aylarında ülkemiz genelinde birçok noktada ortaya çıkan ve hepimizi derinden yaralayan orman yangınları maalesef bu yıl da sıcaklıkların çok arttığı bugünlerde çeşitli noktalarda büyük zararlara yol açmaya devam ediyor.

Orman yangınları konusunda yaptığı değerlendirmede, ilimizde özellikle yüksek risk taşıyan bölgelerimiz başta olmak üzere tüm bölgelerimizde gerekli tedbirlerin kurumlarımızın iş birliğinde alındığını ve teyakkuz halinin en üst seviyeye çıkartıldığını belirterek, ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez öneme haiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla ilimiz sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişlerin 01 Temmuz 2023-31 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklandığını hatırlatan Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Ormanlarımızda kasıtlı-kasıtsız meydana gelen yangınlar ekonomik yönden kayıplara sebep olmasının yanında ekolojik denge üzerinde de olumsuz etkiler meydana getiriyor ve bu da canımızı çok acıtıyor. Bu nedenle orman yangınlarına karışı tüm kolluk birimlerimiz de düzenli bir şekilde devriye ve bilgilendirme faaliyetlerini sürdürüyor. Yine kırsal mahalle muhtarlarımız da kendi bölgelerinde bu konuyla ilgili gerekli uyarı ve kontrollerini yapıyorlar. Bununla birlikte bu konuda vatandaşlarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Vatandaşlarımızdan belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanları dışındaki ormanlarımızda kesinlikle ateşli piknik yapılmamasını, anız ve bahçe artıklarının yakılmamasını önemle istirham ediyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."