Ordu’da, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısı fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Fidan dikim etkinliği, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü bahçesinde gerçekleştirildi. İl genelinde yaklaşık 5 bin fidanın toprakla buluşturulacağı öğrenilirken, fidan dikim etkinliğinde öğrenciler de yer aldı.

Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Yaslıkaya, programda yaptığı konuşmada, ormanların kendini yenileyebilir kaynaklardan bir tanesi olduğunu belirterek, bu nedenle korunması ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Yaslıkaya, bozuk orman alanlarının imarı ve ihyası, çok yönlü fayda sağlayacak şekilde işletilmesi ve gelecek nesillere teslim edilmesi vesilesiyle Orman Genel Müdürlüğü’nün asli görevi olduğunu söyledi.preview image

Konuşmanın ardından Vali Muammer Erol, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Yaslıkaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Orman İşletme Müdürü Uğur Aktaş, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, TMO Ordu Başmüdürü Yusuf Akay, okul yöneticileri ile öğrenciler ile birlikte fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Kaynak: iha