Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  kamu kurum ve kuruluşlarına 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştireceğini duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapılan açıklamada 11 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşecek törenle 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınına istihdam imkanı verilecek.

Birçok meslek için atama yapılacak
Bakanlık tarafından noter huzurunda gerçekleşecek törende hak sahiplerinden 146 kişinin ataması; öğrenim durumları itibariyle arkeolog, avukat, çocuk eğitimcisi, diş doktoru, eczacı, fizyoterapist, hemşire, hemşire yardımcısı, imam hatip, kuran kursu öğreticisi, mühendis, mimar, odyolog, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, sportif eğitim uzmanı, veteriner sağlık teknikeri, teknisyen ve tekniker unvanlı kadrolara atama yapılacağı duyuruldu.
Bakanlık, 11 Nisan tarihinde ataması yapılacak 517 kişiyle birlikte bugüne kadar kamuda sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 48 bin 556 kişiye ulaşmak istediğini duyurdu.

Fatıma Şeyma BÜLBÜL