Birçok yeni model motosikletlerin ilçedeki meraklısının sahip olmasında ön ayak olan Mahmut Tombul, Bisiklet Tamircisi Rahmetli Hasan Tombulun oğludur. Mahmut Tombul ilerlemiş yaşına rağmen yetiştirdiği ustaların mesleki konularda fikir babalığını sürdürüyor.

75 Yılda Onlarca Usta Yetiştirdi (2)Mesleğiyle ilgili şimdiki dönemi değerlendiren Tombul, "şimdiki ustalarımız bizden daha şanslılar. Bizim dönemimizde motosikletin bozulan parçasının yenisini bulabilmek çok zordu. Yani elimizde olan o eski parçayı tamir etmek zorunda kalıyorduk. buda bazen günler sürüyordu. Şimdi ise internet üzerinden gerek duyulan parçanın siparişini akşamdan veriyorlar sabah ellerinde" diye konuştu.

75 Yılda Onlarca Usta Yetiştirdi (3)Mahmut Tombul yetiştirdiği ustalarından Murat Demir'in Bafra Eski Sanayi Sitesinde bulunan iş yerini ziyaretinde kısada olsa sohbet etme fırsatı bulduk.

75 Yılda Onlarca Usta Yetiştirdi (1)

 Kızılırmak Gazetesi olarak Mahmut Tombul ve nezdinde tüm ustalarımıza sağlıklı ömürler diliyor, ahrete göçenleri de rahmetle anıyoruz.

Mehmet ÜNLÜ