Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada öğrencilere vergisiz dizüstü bilgisayar ve telefon düzenlemesini açıkladı. Düzenleme kapsamında örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine, piyasa satış fiyatı 9.500 TL’yi geçmeyen dizüstü bilgisayarlar için teknolojik cihaz desteği adı altında 5.500 TL'ye kadar indirim uygulanacak. Düzenleme sonrasında ise insanlar 9500 TL dizüstü bilgisayar aramaya başladı. Peki 9.500 TL’ye alınabilecek en iyi dizüstü bilgisayarlar hangileri?

9.500 TL’ye alınabilecek en iyi dizüstü bilgisayarlar

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki telefonlarda da olduğu gibi dizüstünde de 9.500 TL bandında "alınabilecek" çok fazla seçenek bulunmuyor.

5.500 lira desteği hangi telefon ve bilgisayarlarda olacak?

Kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Açıklama sonrası 9 bin 500 lira ve altı telefonlar ile bilgisayarlar merak edildi. Peki, 9500 TL altı cep telefonu ve bilgisayarlar indirimli mi? 5500 lira desteği hangi telefon ve bilgisayarlarda olacak?

Üniversitelilere vergisiz telefon satışının konusunun masaya yatırıldığı toplantının ardından en çok merak edilen ve arana konu bu oldu.

"GENÇLERİMİZE 5 BİN 500 LİRAYA KADAR TEKNOLOJİK CİHAZ DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Erdoğan "Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Piyasa fiyatının yüzde 44,4, bilgisayarlar için yüzde 16,7 tutarında destek sağlayacağız. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Üniversiteli gençlerimizin teknoloji ve bilgiye erişimini artıracağız. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir." açıklamasında bulundu