Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı Başkanlığı'nda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri Güvenlik Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, eğitim ve öğretim yılının daha güvenli, huzurlu ve başarılı geçmesi için alınan tedbirler değerlendirildi. Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Kayabaşı, eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerin sağlıklı bir şekilde okullarına ulaşması ve okullarında güvenli bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri için gereken tedbirlerin alındığını belirtti.

                Güvenlik toplantısında; taşımalı eğitim, taşımalı eğitimdeki servis araçları, okul çıkışlarında öğrencilerin güvenliği, okul çevresinde yapılacak trafik denetimleri, okul polisi uygulaması, okul önü işaret, levha ve hız kesicilerinin kontrolü, okul çevrelerinde metruk binaların durumu ve kontrolü konularında yapılacak uygulamalar ele alındı. Toplantıda, katılımcıların istek talep ve yaşadıkları aksaklıklar hakkında bilgi alınarak, önleyici ve koruyucu tedbirlerin tavizsiz uygulanacağı kararlaştırıldı.

Kayabaşı: "Çocukların güvenli bir ortamda seyahat etmelerini sağlamak üzere okul servis araçları ile sürücüleri üzerinde denetimler tüm eğitim ve öğretim yılı boyunca aralıksız sürecek." dedi.

                Toplantıda, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen hizmetler, faaliyetler ve ilçemizin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek, İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelge ve bu genelge kapsamında, vatandaşlarımızda farkındalık ve sağduyu oluşturabilmek için daha iyi nelerin yapılabileceği değerlendirildi. Kurul üyelerinin öneri ve görüşlerinin ardından toplandı sona erdi.

                Toplantıya, Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yaşar Görmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özkurt, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kaynak: Mehmet ÜNLÜ