Alaçam’ın farklı noktalarında sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyor. Özellikle sabah saatlerinde mahalle aralarında dolaşan köpekler, çocukların korkulu rüyası oluyor. Gazetemizi arayan vatandaşlar, biranda karşılarına çıkan sokak köpeklerinden tedirgin olduklarını, guruplar halinde gezen başıboş köpeklerin şehrin imajını olumsuz etkilediğini belirterek, soruna kalıcı çözüm bulunmasını istediler.

                Çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderemediklerini, kendilerinin götürüp getirdiklerini söyleyen vatandaşlar “Buradan yetkililere sesleniyoruz; Alaçam’da şu anda başıboş sokak köpekleri sorunu had safhadadır. Bu sorun nedeniyle çocuklarımız okula tek başlarına gidememektedirler. Çocuklarını bu tehlike yüzünden okula götürmek zorunda kalan veliler işlerine geç gitmektedirler. Çocuklar tek başına gittikleri zaman başı boş köpekler çocuklara saldırmaktadır.  Sabah ve yatsı namazlarına gidenlerde aynı sorunla karşı karşıya kalmaktadırlar” diye konuştular.

                Sabahın erken saatlerinde okula gitmek isteyen küçük yaştaki öğrenciler ise köpekler yüzünden korku ve panik yaşadıklarını söyledi.  Köpek saldırılarının verdiği korkuya dikkat çeken ve sayıları fazla olan başıboş köpeklerin insanlar için can güvenliği açısından risk oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerin gerekli tedbirleri almasını istiyor.

Kaynak: Arzu VURAL