Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun ve çevre illerde dün başlayan sağanak yağmurla ilgili ilçede yapılan çalışmalar hakkında kizilirmakgazetesi.com'a özel önemli açıklamalarda bulundu. 

Atakum'da kapanan yol yok

İlçenin yüksek köylerinde sel olaylarının yaşandığını ifade eden Deveci, "Yollarda ciddi miktarda sel ve toprak kaymaları mevcut. İlçede kapanan yol yok. Her tarafa ulaşabiliyoruz. Can kaybı yok. Taşkın ise belli başlı yerler de var. Meskenlerin zemin katlarında var. Büyükşehir, AFAD ve Atakum Belediyesi olarak sahadayız. Elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Büyükşehir destek sağladı

Samsun'da özellikle 5 ilçede yoğun yağışa bağlı çalışmalar olduğunu dile getiren Deveci, "Bu noktada Büyükşehir Belediyesi tüm noktalara ulaşmaya çalıştığı için biz Atakum'da ilçe belediyesi olarak sorunları çözmeye çalıştık. Büyükşehir de destek sağladı. Bundan sonra artık tadilat yapacağız. Bu gece de yarın da olayları takip edeceğiz" diye konuştu.

Vatandaşları uyardı!

Son olarak iklim koşullarına değinen Deveci, şunları kaydetti: "İklim koşullarından daha fazla sıcak oluyor, kışın fazla kar yağıyor her sonbaharda fazla yağmur yağıyor. Bazen hiç yağmıyor.insanların kendi yaşadıkları alanda çevre koşullarını iyi yaşanabilir kılmaları gerekiyor. Meteorolojinin uyarıları bu noktada tedbirlerinizi almanız ve dikkatli olmanızı öneriyorum."