Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde eski Yalı Kafe alanında yapımı devam eden 'Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi' projesi kapsamında, 3 katlı kütüphane, 3 katlı bir sergi salonu, 2 katlı kafe restoran ve mescit inşa edilmesi planlanıyor.

Bu kez CİMER'e şikayet etti!

Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, belediyeye verdiği 18 Ağustos 2023 tarihli dilekçesinde, "8339 ada 2 No'lu parselde yapılmakta olan inşaatın deniz tarafında otopark alanına çelik kontriksiyondan bir yapının yapılmakta olduğunu görmekteyiz. İnşaatın, imar kanununun 32. madde kapsamında durdurulmasını ve yıkım kararı alınmasını talep etmekteyiz. Kaçak yapı hakkında gerekli idari işlem uygulanmalıdır" ifadeleri yer aldı. 

Belediyeden, dilekçeye karşılık bir cevap almadığını söyleyen İpek, konuyu T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) taşıdığını aktardı. İpek, "Belediyeden dilekçemize karşılık bir cevap alamadık. CİMER'e şikayet ettim" dedi. 

Kıyı kanununu ihlal ediyor!

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz da, daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, proje alanının kıyı kenar çizgisi içerisinde bulunduğunu, kıyı kanununu ihlal ettiğini dile getirmişti. Ayvaz, "Proje alanı içerisinde deniz tarafına yapılan kütle, otopark alanı gözüküyor. Bunun yanında proje alanı kıyı kenar çizgisi içerisinde kalıyor. Biz bu konuyu hem sözlü hem de yazılı olarak mecliste gündeme getirdik. Ancak bir cevap alamadık" dedi. 

Ercan ÜSLÜ