Atakum Belediyesi'nin bu ayki meclis toplantısında belediyeye ait bir arsanın kat karşılığı satılmasına ilişkin teklif, gündeme bomba gibi düştü. Belediye meclisine sunulan teklifte, Denizevleri tramvay durağı mevkiinde belediyeye ait 1 buçuk dönümlük ticaret alanı olarak belirlenen arsanın, yüzde 45'ten az olmamak koşuluyla kat karşılığı satışı görüşüldü. Dünkü komisyon toplantısında teklif oy çokluğu ile reddedidi. 

İYİ Parti 'satılmasın' şartı istedi

Bugünkü meclis toplantısında AK Parti grubu, teklife tekrar red oyu kullanacağını belirtirken, İYİ Parti grubu ise, kat karşılığı belediyeye kalacak yerlerin belediye hizmet alanı olarak kullanılmasına, şatışının yapılmaması şartının koyulmasını talep etti.  

"Daha iyi yönetecek biri varsa gelsin yönetsin"

Bunun üzerine söz alan Deveci, belediyenin borçlarından bahsederek, "Atakum Belediyesi'nin 1900 kilometre yol ağı var. Önceki gün yaşanan sel felaketinde 300 kilometre yol tahrip oldu. Bu da belediye için büyük bir maliyet demek. Bu satışın gerçekleşmesi gerekiyor. Aksi halde bu belediyenin yönetilebilirliği yok. Personel ve işçi maaşlarını ödeyemeyiz. Yarısını ödeyebiliriz. Daha iyi yönetecek biri varsa gelsin yönetsin. Bu tıkandığımız bir noktadır. Bu durumun belediye meclisiyle paylaşılması gerekiyor" dedi.

Ardından İYİ Parti grubunun sunduğu, belediyeye kalacak yerlerin satışlmaması şartıyla oylanan teklif, oy çokluğu ile kabul edildi. 

Ercan ÜSLÜ