Atakum Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı, Hasan İpek Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, mülkiyeti belediyeye ait olan İncesu Mahallesinde 'küçük sanayi alanı' olarak belirlenen 13 buçuk dönümlük taşınmazların satışına ilişkin teklif görüşüldü. İlgili komisyonlarda reddedilen teklif, mecliste de oy çokluğu ile reddedildi. 

"Bir çözüm üretelim istiyorum"

Oylama öncesi söz alan CHP'li meclis üyesi Hasan İpek, "Burası uzun zamandır bu durumda. Reddedersek sümen altı olacak. Burayı ne yapalım? Burası sanayi alanı olarak mı kalsın? Yoksa park alanı mı yapalım? Bir çözüm üretelim istiyorum. Ben satılması taraftarıyım" dedi.

"İlerleyen zamanlarda çalışma yapılabilir"

Ardından söz isteyen AK Parti'li meclis üyesi Turgay Albayrak, "Bu alanla ilgili farklı önerilere açık olabiliriz. Burada yeni bir düzenleme yapılabilir. Ancak şu an satış yetkisiyle ilgili bir teklif var. Geldiği haliyle oylamak gerekir. İlerleyen zamanlarda farklı bir çalışma yapılabilir" ifadelerini kulandı.

"Bu haliyle satışına sıcak bakmıyoruz"

Son olarak konuşan İYİ Parti'li meclis üyesi Dr. Ayhan Ayvaz ise, şunları kaydetti: "Teklifin meclise geliş şekli belli. Bu şekilde oylanması gerekir. Ancak Hasan Bey sizin de önerinize sıcak bakıyoruz. Turgay Beyin de dediği gibi ilerleyen dönemde farklı bir düzenleme yapılabilir. Ve ayrıca biz buranın bu şekliyle satışına da sıcak bakmıyoruz."

Ercan ÜSLÜ