Atakum Belediyesi eylül ayı meclis toplantısında, geçtiğimiz ay reddedilen 'ek bütçe' teklifi tekrar görüşüldü. CHP'li meclis üyesi Yusuf Erden, oylama öncesi söz alarak ilgili teklif hakkında komisyon toplantısında alınan karara ilişkin bilgi verdi. Ek bütçe teklifinde toplam 5 kalemde kısıtlamaya gidildiğini aktaran Erden, diğer kalemlerde bir ödeme kısıtlamasına gidilmedini bildirdi. 

"Bütçeyi ihtiyacı olan kalemlere devredelim"

Ardından söz isteyen AK Parti'li meclis üyesi Süleyman Sezen, şunları kaydetti: "Fen işleri Müdürlüğü'nün 120 milyon TL'lik bir bütçesi var. Ve bugünkü tarih itibarıyla harcadığı para 58 milyon TL. Kalan ödeneği 62 milyon TL. Makina İkmal Müdürlüğü'nün bütçesi 115 milyon TL. Bugünkü tarih itibarıyla harcadığı para 54 milyon TL. Bütçesinde hala 61 milyon TL var. 8 ayda 54 milyon TL harcamış. Kalan 4 ay için 61 milyon TL var. Buradaki bütçeleri neden ihtiyacı olan kalemlere devir edebiliriz." 

"Belediye personeline maaşlar neden ödenmedi?"

Toplantıda daha sonra İYİ Parti'li meclis üyesi Dr. Ayhan Ayvaz söz istedi. Ayvaz, geçen ay belediye personeline eksik maaş verildiğini belirterek, "Bize gelen evraklarda İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nün toplam 183 milyon TL'lik bütçesi var. Geçen ay 62 milyon TL'lik bütçesi kalmasına rağmen belediye personeline eksik verilen maaşlar var. Ve İYİ Parti'nin personele maaşlarının verilmemesini istiyormuş gibi bir algı yaratıldı. Şunu sormak istiyorum: maaşlar neden ödenmedi" diye sordu.

AK Parti'den 115 milyon TL'ye 'evet' 

Ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel, "Bütçeyi reddedenler üzerinde hizmetler engelleniyormuş havası yaratmak doğru değil. Meclis üyelerini de bu noktada töhmet altında bırakmak doğru değil. Biz 155 milyon TL'lik bir arsa satışının olduğu bütçeye 'evet' diyemeyiz. Biz AK Parti olarak ek bütçenin 115 milyon TL olarak revize edildiğinde 'evet' diyeceğimizi söylemek isterim" ifadelerini kullandı. 

"Elzem olan kalemleri oylayalım"

Son olarak söz isteyen AK Parti'li meclis üyesi Turgay Albayrak ise, "Enflasyonla ilgili, maaş artışlarıyla ilgili bir gerçek var. Biz burada önümüze gelen kalemlerin bazılarını elzem gördük. Sizin şu an burada bir insiyatif alıp, temizlik, fen işleri ve insan kaynakları noktasında eksiklik yaşamamak adına elzem olan bu kalemleri mecliste oylamayı teklif ediyorum" dedi.

CHP ve İYİ Parti bütçe için evet oyu kullanırken, AK Parti ve MHP  grubu ret oyu kullandı. İlgili teklif oy çokluğu ile kabul edilirken, meclis toplantısına Atakum ilçesi mahalle muhtarları da katıldı.

Ercan ÜSLÜ