Samsun’un Atakum ilçesinde depremzede çocuklar için özel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.

Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Samsun Atakum Rotaract Kulübü Afet Komitesi iş birliğiyle, depremin ardından Atakum’a gelen ailelerin ve çocukların katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı gerçekleştirildi. Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan kutlamada minikler bayram sevincini doyasıya yaşadı. Çocukların palyaçolarla dans ederek eğlendiği programda Atakum Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Samsun Yöresi Minik Grubu ile Seyfi Demirsoy İlköğretim Okulu Halk Oyunları Topluluğu Artvin Yöresi, gösterileri uzun süre alkış aldı. Programda bayram sevinci yaşayan miniklere okul çantası ve kitap da hediye edildi.

Çocukların bayram sevincine ortak olan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Her birinizin hikayesini biliyorum. Hem deprem bölgesinde gördüm hem de burada ayrı ayrı sizlerle konuştum. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımız. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Büyük bir acı yaşıyoruz. Bunun bir daha tekrarlanmaması için 23 Nisanları, 19 Mayısları çoğaltıp, 29 Ekimleri anlayacağız ve bir daha bu acıyı yaşamayacağız. Bugün çocuklarımızın bayramı, bir benzeri dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Atatürk’ün size emanet ettiği bu bayramı doyasıya eğlenerek kutlayın” dedi.

Atakum Rotaract Kulübü Afet Komitesi Başkanı Gizem Vuraloğlu da bir konuşma gerçekleştirerek Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, çiçek takdimi yaptı.

Kaynak: