Samsun Büyükşehir Belediyesi, temmuz ayı meclis komisyon toplantısı Nihat Soğuk Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Atakum ilçesi Kurugökçe Mahallesinde konut, park, belediye hizmet alanı ve yol kullanımı oluşturulmasına ilişkin uygulama imar planını reddeden meclis kararı tekllifi görüşüldü. 

"Mahkeme iptal edecektir!"

Komisyon raporunun meclis üyelerine okunmasının ardından söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, söz konusu teklifin daha önce Atakum Belediyesi meclisinde görüşüldüğünü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yapmış olduğu görüş doğrultusunda imara açılmaması yönünde karar alındığını hatırlattı. İpek, "Şimdi alınmış tüm bu olumsuz kararlara rağmen burası imara açılmak isteniyor. Bakın Başkan Bey, mahkeme bunu iptal edecektir. Emsal kararlar var. Yasalar ne diyorsa öyle davranmamaız gerekiyor. Biz kişiye özel imar planı yapamayız" dedi. 

Ardından Nihat Soğuk, uygulama imar planı değişikliği teklifini reddeden meclis kararını değiştirilerek meclisin oylamasına sundu. Teklif, oy çokluğu ile kabul edildi. 

Ercan ÜSLÜ