Samsun Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Komisyon toplantısında, Atakum, İlkadım, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerinde bulunan toplam 6 adet arsa ve tarla vasıflı taşınmazların satış teklifi görüşüldü. Meclis komisyonuna sunulan teklifte, Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirilmesi planlanan projelere kaynak sağlamak amacıyla arsaların satışına ilişkin belediye encümenine yetki verilmesi istendi. Teklif, muhalefet partili üyeler tarafından sert bir dille eleştirildi. 

"Büyükşehir Atakum'u bir rant merkezi olarak görüyor"

Konuşmasına, "Atakum sahiline sahip çıkalım" diyerek başlayan CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, şunları söyledi: "Büyükşehir Belediyesi son zamanlarda hem Batı Çevre Yolu'nda hem de Recep Tayyip Bulvarı üzerindeki yerleri sattı. Şimdi de Kurupelit sahilindeki bu alanı satmak istiyor. Büyükşehir Belediyesi sanki Atakum'u bir rant merkezi olarak görüyor."

"Atakum'un yeşil alanlarına sahip çıkalım" çağrısı

"Geçtiğimiz hafta sel oldu. Bakın artık yağmur yağdıkça Atakum'un denize yakın aşağı bölgelerini su basmaya başladı. 10 sene sonra bu kararı alanlara beddua edecekler. Bu yaptığımız hatanın sonucu da o zaman ortaya çıkacak. Ben bütün meclis üyelerine sesleniyorum: Lütfen elinizi vicdanınına koyun ve yeşil alanlarımızı kaybetmemek adına çabalayalım." 

"Atakum'da yeşil alan bırakmamak adına her şey yapılıyor"

Ardından söz isteyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz ise, Kurupetlit sahilinde satışa çıkartılacak yeşil alanda vatandaşların yoğun olarak haftanın her günü vakit geçirdiğini belirterek, "Burası kıyı kenar çizgisi altında ve imara aykırı bir durum söz konusu. Burası aynı zamanda mahkeme süreci devam etmesine rağmen satılmaya çalışılıyor. Sanki hemen 'satılıp parası alınsın' aceleciliği söz konusu. Büyükşehir Belediyesi, Atakum'da yeşil alan bırakmamak adına her şeyi yapıyor" dedi.

Teklif, konuşmaların ardından oylamaya sunulurken, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi meclis üyelerinin red oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Ercan ÜSLÜ