Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında askeri ve kolluk kuvvetlerine yönelik pek çok kurumsal eğitime önderlik eden CANiK Academy, Londra’da gerçekleşen ’Askerlerin Fiziksel Performansı Üzerine Uluslararası Kongre’ye (International Congress on Soldiers’ Physical Performance-ICSPP) katıldı. Eğitimcilerinin bilgi ve deneyimini geliştirmeye yönelik yatırımlarına devam eden CANiK Academy, 2024 yılında eğitim ihracatı halkasını daha da genişletmeyi hedefliyor.

’Deneyim Öğretir’ mottosu ile, Türkiye’nin kendi alanında ilk ve öncü eğitim akademisi olan CANiK Academy, ateşli silahların bilinçli ve doğru kullanılması ve sportif atıcılığın gelişmesine yönelik verdiği desteği genişletmeye devam ediyor. Geçen aylarda İstanbul’da gerçekleştirilen 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23 kapsamında, bireysel kullanıcılar için de eğitim programını hayata geçiren CANiK Academy, eğitim ihracatına yönelik çalışmalarına hız katmaya hazırlanıyor.

Pek çok bilim insanı ve akademik personel yer aldı

CANiK Academy eğitimcileri, Londra’da Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI 2023) kapsamında, 12-14 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşen “Askerlerin Fiziksel Performansı Üzerine” (International Congress on Soldiers’ Physical Performance-ICSPP) konulu uluslararası kongreye katıldı. Birçok bilim insanı ve saha tecrübesi olan akademik personelin yer aldığı kongrede; psikolojik dayanıklılık, bilişsel-fiziksel performans, spor fizyolojisi, beslenme metabolizması ve çevresel stresörler gibi farklı konular üzerinde yapılan güncel çalışmalar paylaşıldı.

“En doğru teknik, taktik ve yöntemleri öğretiyoruz”

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “CANiK Academy, Küresel savunma sanayisinin öncü ve lider markası olan CANiK önderliğinde 2021 yılında kuruldu. CANiK Academy olarak, yurt içi ve yurt dışında askeri ve kolluk kuvvetlerine yönelik verilen eğitimlerin yanı sıra, savunma sanayiimizin önde gelen entegratör ve platform üreticilerine de eğitimler veriyor. Bünyemizdeki seçkin ve deneyimli eğitmen kadrosu ile birlikte bugüne kadar Somali, Güney Afrika, Bangladeş, Pakistan, Brezilya, Filipinler ve Singapur’a giderek başarılı eğitim programları gerçekleştirdik. Geçtiğimiz Ağustos ayında da CANiK Academy kapılarını bireysel kullanıcılara açtı. Bu kapsamda, sportif atıcılık eğitimlerinden, taktik atıcılığa, silah bakım eğitimlerinden, acil yaralı müdahalesi eğitimlerine kadar, birçok farklı disiplinde eğitim modülleri bireysel kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. 2024 yılında da CANiK Academy ile dünyanın dört bir yanındaki eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Londra’da katılım sağladığımız bu kongre kapsamında edindiğimiz bilgilerle, globaldeki literatür çalışmaları ve içerikleri eğitimlerimize entegre ederek, katılımcılarımızın bu alanda en güncel teknik, taktik ve yöntemleri öğrenmesini hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: