Samsun'da, 8 Ekim Pazar günü yapılacak olan CHP Samsun İl Kongresi öncesi, il başkan adayı Av. Ali İzzet Kavtelek açıklama yaptı. 

Kavtelek, "Seçilecek başkana seçimden sonra her türlü desteği diğer adayların vermesi gerekir. Ben bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım" dedi

Yönetimde birlikte çalışmayı planladığı ekibiyle bir araya gelen Kavtelek, son haftanın yol haritasını belirledi. Kavtelek, tüm adaylara kongre sonrasında beraber hareket etme çağrısı yaptı. 

Temel hedef: Yerel seçimler!

CHP'nin önümüzdeki il kongresinin değişim, dönüşüm beklentilerinin yüksek sesle dile getirildiği bir atmosferde yapılacağını ve 2024 yılındaki yerel seçimlerde iyi bir başarının elde edilmesi açısından da büyük önem taşıdığını dile getiren Kavtelek, temel hedeflerinin ise sadece yerel seçimlerde en iyi başarıya odaklanmanın yanı sıra güçlü bir muhalefet partisi olarak toplumun her kesimine ulaşacak, onların sesi olacak politikalar üretmek olduğunun altını çizdi. 

Önümüzdeki yerel seçimde CHP'nin  Samsun'da en iyi başarıyı elde edebilmesi için  sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler gibi toplumun tüm kesimleriyle birlikte çalışacaklarını ifade eden Kavtelek, bunun için de öncelikle değişim-dönüşüm taleplerini partiye zarar vermeden gerçekleşmesi için çaba harcayacaklarını vurguladı.

"Partimin başında olacağım"

CHP'nin Samsun İl kongresi'ne bir hafta kala, tüm ekiple birlikte ortak bir 'söylem birliği' oluşturulması noktasında yol haritasını da belirlediklerini ifade eden Kavtelek, il başkanı seçilmesi halinde kesinlikte örgütün başında kalacağını, önümüzdeki yerel seçimlerde herhangi bir makama aday olmacağının da altını çizdi. 

Kavtelek, "Oldukça heyecanlı bir seçim bizi bekliyor. Adayların tamamı birbirinden değerli arkadaşlarımız. Bizler de bu yarışta partimize hizmet etme aşkıyla sonuna kadar varız. İlçe ziyaretlerimiz sırasında da gördük ki, hem delegelerimizden hem de üyelerimizden bize yönelik bir teveccüh, yoğun bir ilgi var. Bundan çok büyük mutluluk duyuyoruz. O yüzden  kongrede il başkanı seçilecek adayın yanında birlik olmamız ve tüm gücümüzle seçilecek başkana destek olmamız gerekir" diye konuştu.

Ercan ÜSLÜ