Samsun Haberleri - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun'da son haftalarda üst üste yaşanan sel felaketi ve su baskınları konusunu TBMM'ye taşıdı. Çan, genel kurulda yaptığı konuşmasında Terme, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde yaşanan sel felaketiyle ilgili yapımı tamamlanmayan Salıpazarı barajını işaret etti. 

Çan, konuşmasında şunları kaydetti: 

"Samsun'da bir doğa olayının felakete dönüşmesini önleyecek mahiyette bir önlem alınmamamıştır. Alınmamaktadır. Ve alışkanlık haline getirilmiştir. Samsun özelinde sel konusunda en riskli ilçelerimiz Terme, Salıpazarı ve Çarşamba'dır. Ve son yağışlarda da bu ilçelerde birçok işyeri, konut ve tarım arazisi sular altında kalmıştır. Hatta, Terme ilçesinde yıllardır tapu sorunları çözülemeyen Yalı Mahallesi de aynı akıbeti paylaştı ve katmerli mağduriyeti yaşadı.

Bu felaketin bir somut örneği de Salıpazarı barajıdır. Terme, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerini selden kurtarmak için yapılması gereken ilk iş Salıpazarı barajıydı. Barajın inşaatı 2017 yılında başladı. Hesapta 2020 yılında hizmete girecekti. Sene kaç? 2023. Aradan iki tane seçim geçti. Ortada hala baraj yok. Ben burada bu barajı tamamlaması gerekenlere soruyorum; daha neyi bekliyorsunuz? Kaç canın yitirilmesi gerekiyor?"

Ercan ÜSLÜ