CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde Samsun halkına açık mektup yazdı. "Sana Söz Samsun, Yine Baharlar Gelecek" diyen Fatih Türkel, mektubunda kadınlardan gençlere, emeklilerden çalışanlara, CHP'li parti mensuplarına çağrıda bulundu. "CHP'nin her bir ferdi son bir ayda el ele gönül gönüle çalışmaya mecburuz ve çalışacağız" diyen Türkel, "Bu bahar demokrasiyi geri getirmek için gece gündüz çalışacağız" mesajı verdi.

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, mektubunda şu mesaja dikkat çekti: "Kıymetli hemşehrilerim, Talan ve yalan düzeninin sona ermesi için canla başla gece gündüz vefakârca çalışan CHP'li yol arkadaşlarım, Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihi bir dönemece girmeye hazırlanırken, hem CHP'nin Samsun İl Başkanı olarak hem de Samsun'un bir evladı olarak; bu mektubu kaleme almaya kendimi mecbur hissettim.

Bizi en iyi anlayacak olan;
Okula giden yavrusuna beslenme veremeyen, 30 liraya soğanı almakta zorlanıp tenceresini kaynatamayan anneler, aldığı maaşın tamamı kira ve faturalara giden, çocuğuna nasıl bayramlık alacağını, mutfağı nasıl geçindireceğini düşünen babalardır.

Bizi en iyi anlayacak olan;
İktidar tarafından yok sayılan ve açlığa mahkum edilip torununun eline 10 lira harçlık veremeyen emeklilerimizdir. 5-6 maaş alıp lüks araçlarıyla hava atan AKP prenslerine bakıp kendisinin neden iş bulamadığını düşünen gençlerimizdir.

Bizi en iyi anlayacak olan;
Sinan Ateş başkanın katillerinin hala neden bulunmadığını soran, memleketimizin milliyetçi ve vatansever evlatlarıdır. Depremde yüzlerce kardeşimiz kefenleri bile olmadan iş makinaları ile çukurlara doldurulurken sesini çıkarmayanların din üzerinden siyaset yapmaya çalışmasını gören ve sorgulayan Ayşe teyze, Osman amca, Ali Dayı ve Emine teyzedir.

Öyle bir seçim ki;
Kimin milletvekili olacağının bu seçimde hiç önemi yok. Bu seçim ülkemizin karanlıklara ve yoksulluklara gömülüp gömülmeyeceği ya da aydınlık yarınların başlangıcı olma seçimidir.

Öyle bir seçim ki;
Halkımızı bölerek 21 yıldır iktidarda kalıp ülkeyi talan edenlerin, kadınlarımızı domuz bağıyla öldüren, kahraman emniyet müdürümüz Gaffar Okkan'ı şehit eden zihniyetin, beşli çetelerin, okullardan andımızı kaldıranların ülkemizin yakasından elini çekme seçimidir.

Öyle bir seçim ki;
'Tersane kuracağız, binlerce kişiyi işe alacağız' diyerek Samsunlu hemşehrilerimizi kandıranların, Çarşamba Şeker Fabrikası'nı kapatıp yüzlerce kişiyi işsiz bırakanların, 'Samsun-Asarcık yolunu yapacağız' diyerek sözlerinde durmayanların, 'Vezirköprü'de Kunduz Kamp Eğitim Merkezi yapacağız' diyerek temel atıp bırakanların, Samsun'a çaresizliği reva görenlere yolun sonuna geldiklerini anlatma seçimidir.

Tarihi sorumluluğumuz var!
Bir kısım medyayı satın alarak partilerinin yayın organına çevirmiş olabilirler, sesini çıkarmak isteyen gerçek gazetecileri 'dezenformasyon yasası' dedikleri sansür yasası ile susturmuş olabilirler. Kendi medyalarından her gün yayınladıkları yalan haberlerle halkımızı 'Türkiye Şahlanacak' diye inandırmış olabilirler. Fakat en karanlık dönemler, aydınlığın en yakın olduğu dönemlerdir. Türkiye ve Samsun'a karşı tarihi sorumluluğumuz var. Kara propagandalarına karşı halkımızı biz aydınlatacağız.

Tarihi sorumluluğumuz var!
Çok kıymetli Vekillerim, Vekil Adaylarım, Belediye Başkanım, İlçe Başkanlarım, Aday Adayları, Kadın Kolları Başkanlarım, Gençlik Kolları Başkanlarım, Mahalle Başkanlarım ve CHP'nin her bir ferdi son bir ayda el ele gönül gönüle çalışmaya mecburuz ve çalışacağız.

Söz veriyorum!
CHP'nin Samsun İl Başkanı olarak tüm hemşehrilerime söz veriyorum. Halkımızın aydınlık yarınlara ulaşabilmesi için bu seçimde Milletvekili, Belediye Başkanı, Milletvekili Adayı, İlçe Başkanı, Milletvekili Aday Adayı ve Partimizin her bir üyesi olarak gece gündüz demeden çalışacağız.

Sana söz!
Mülakatta işi elinden alınan genç kardeşlerimin, tarlasını ekmek için traktörüne mazot alamayan, gübre parası bulamayan çiftçimizin, ev kadınlarımızın, evine ekmek götüremeyen boynu bükük babaların, ömrünün sonbaharında açlığa mahkum edilen emeklilerimizin sözcüsü olacağız.

Sana söz!
Bu bahar başka olacak. Bu bahar demokrasiyi geri getirmek için gece gündüz çalışacağız.

Sana söz yine baharlar gelecek..."

Ercan ÜSLÜ