13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi listelerinde aday olan Millet İttifakı adayları istifa etti.  Seçimlerde CHP saflarında, 6'lı masada bulunan, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi adayları, seçim sonrası istifa ederek, kendi partilerine geçti. Millet İttifakı'nan aday olan VE CHP 2. sıra milletvekili seçilen Mehmet Karaman istifa ettiğini açıkladı.  

Karaman, CHP ile 6’lı partinin anlaştığını, seçimi kaybettikten sonra anlaşmanın bozuldugunu söylerek, Saadet Partisi'ne geçtiğini iletti. 

Saadet Partisi CHP sayesinde meclise girdi

Mehmet Karaman, kizilirmakgazetesi.com'a özel yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“CHP'den istifa ettim. DEVA ve Gelecek Partisi milletvekilleri de kendi partilerine geçti. Zaten seçim öncesi altılı masada anlaşma böyleydi. Bu değişiklikler Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde gerçekleşti. Samsun'da milletvekilliğim düşmeyecek.

Kılıçdaroğlu bilgisi dahilinde

CHP Grup Başkanvekili, partimize geçmemiz için istifa etmemiz gerektiğini söyledi. Ve bu durum Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde oldu. Ve herkes kendi partisine geçti, ancak zaten birlikte hareket edildi. Bu durum seçim sonrasında oluştu. Herkes kendi partisinde devam edecek."

Meclise giren Millet İttifakı Vekilleri kendi gruplarını kurabilir 

Diğer taraftan Millet İttifakı'ndan meclise giren ve istifa eden DEVA, Gelecek Partisi, Demokrat Partisi ve Saadet Partisi Milletvekillerinin bir araya gelerek mecliste çoğunluğu sağlarsa kendi gruplarını kurabileceği konuşuluyor. 

Ercan ÜSLÜ

Fatıma Şeyma BÜLBÜL