Türkiye, uzay alanındaki yatırımlarını sürdürüyor. Ay'a sert iniş planlarının yanı sıra yörüngeye yerli ve milli imkanlarla üretilen uyduların yerleştirilmesine yönelik hamleler de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gözlem uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılacağı tarihi açıkladı. Erdoğan, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin küresel uzay yarışındaki varlığına da vurgu yaptı:

11 Nisan'da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak

Türkiye’nin uydu teknolojilerinde yurt dışına bağımlılığını azaltacak İMECE, SpaceX tarafından yörüngesine fırlatılacak. Esenboğa Havalimanı'ndan fırlatmanın gerçekleştirileceği ABD'deki Vandenberg’e gönderilen uydu, nem, titreşim ve zararlı ışın gibi her türlü riske karşı koruyucu ve yerli olarak üretilen temiz oda özelliğine sahip kabin sayesinde güvenli bir yolculuk yaptı.

100'üncü yılda uzay yolculuğuna çıkıyor

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nün (TÜBİTAK UZAY) geliştirdiği uydu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında uzay yolculuğuna çıkıyor. Öte yandan Türkiye, elektro-optik uydu kamerasına uzay tarihçesi kazandırmış olacak. İMECE, 680 kilometre irtifada Güneş’e eş zamanlı yörüngede görev yapacak. Sivil ve güvenlik amaçlı kullanılabilecek uydunun tasarım görev ömrü 5 yıl olarak planlandı.

Dünyanın her yerinden görüntü çekebilecek


Savunma, afet yönetimi, çevre ve şehircilik, tarım ve ormancılık, İMECE'nin hizmet vereceği alanlar olacak. Söz konusu uydu, dünyanın her tarafından yüksek çözünürlüklü görüntü elde edebilme kapasitesine sahip.