Demokratik Sol Parti (DSP) Samsun İl Teşkilatında Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürüten DSP eski İl Başkanı Oktay Ergör, partisinin Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alması üzerine partiden ve görevinden istifa etti. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alması üzerine, partisinde istifa ettiğini açıklayan Ergör, Aksakal için ağır sözler ifade etti. Partilerin seçime girmek için kurulduğunu ve ülkenin yararına hareket etmek noktasında iktidar olabilmek için çaba sarfettiklerini dile getiren Ergör, "DSP'nin geçmişine baktığımızda, Genel Başkanımız merhum Bülent Ecevit'e, ülkeyi yönetme noktasında birçok görevler verilmiştir. Deyim yerinde ise ülkede çuvalın dibi delikken, dikmiştir. Ancak kendisini ifade edemediği için o dönem meclise girememiştir. Ardından Zeki Sezer ve Masum Türker genel başkanlık görevini icra etmişlerdir. Şimdi de Önder Aksal Genel Başkan olmuştur" diye konuştu.

'Örgütler Ecevit sevgisiyle ayakta duruyor'

"Madem bir partinin Genl Başkanlığını üstlendin. 'Seçimden seçime bana kim yer verir, milletvekili verir' dersen, bu olmaz" diyen Oktay Ergör, "Aksakal, hiç çalışmamıştır. Örgütler, Ecevit sevgisi ile kendileri bugüne kadar ayakta durmaya çalışmıştır. Ve Aksakal hep beklemiştir. İşte CHP gelsin bize teklif versin. İşte AK Parti gelsin farklı seçenekler sunsun. Hazırı beklemiştir. Seçime kendi milletvekili adaylarıyla gireceğine, ki öylke başlamıştı. En son CHP ziyaret etti. Sonrasında AK Parti etti. AK Parti'ye tav oldu. Kendisini bir yere yamamak için tüm ideolojisini unuttu. Kendisi şu an AK Parti'den İstanbul 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı" şeklinde konuştu. 

'Ecevit'in ilkelerine hep bağlı kaldım'

Ergör, 2002 yılından bu yana üyesi olduğu Demokratik Sol Parti Samsun İl Başkanlığı çatısı altında, Basın Sözcülüğü, Saymanlık, Sekreterlik, İl Başkanlığının yanısıra Belediye Başkan Adaylıkları ve en son Samsun 1. sıra milletvekilliği adaylığı sürecinde partisini temsil etti. Bugüne kadar Atatürkçü, laik ve demokratik bir duruş göstererek siyaset yapttığını anlatan Ergör, son olarak şunları söyledi: "Bir çok siyasi partiden teklif gelmesine rağmen Ecevit ilkelerine ve ideolojisine bağlı kalarak, Ecevit’in ilkeli, dürüst siyasi anlayışı doğrultusunda partimde kalmaya devam ettim. Ancak, partimizin Genel Başkanı sayın Önder Aksakal’ın partimiz için hiç bir ilerleme kaydettirmeden, seçim dönemlerini heba ettiğini hayretle ve büyük bir üzüntü içerisinde izledim."

Ercan ÜSLÜ