Samsun'da gösteri sanat merkezi ve özellikle sahne eksikliğinden dolayı açılan her bir sanat merkezinin ve sahnenin önemi vardır. Daha çok tiyatro salonu daha çok sahne açılması gerekir. Özellikle çok amaçlı salon olarak açılan ve çoğu zamanda birçok eksikliği bulunan salonların bence tiyatro salonu olarak açılması gerekir, böylelikle her amacıyla hizmet eder.

Mimari anlamda tiyatro salonu olarak planlanan her bir sahne aslında çok amaçlı olarak da kullanılabilir.

Özellikle koltuk sayısı olarak binin üzerinde oturma yerine sahip hiçbir gösteri konferans ve tiyatro sahnesinin olmaması, çok daha büyük gösterilerin Samsun'da yapılamaması daha büyük prodüksiyonların Samsun'a gelmemesi  çok büyük bir eksiktir. Samsun'a yakışan çok daha büyük tiyatro salonlarını bekliyoruz.

Ayrıca Ata sanat merkezi'nin açılış oyununun Samsun'da yerel bir tiyatro tarafından oynamış olduğu oyunla yapılıyor olması ve bunun bu şekilde düşünülmesi çok kıymetlidir.  Çünkü bu tarz sahnelerin olması yerel tiyatroların ekonomik anlamda yaşayabilmesi destek görebilmesi ve seyirci ile buluşabilmesi anlamında önemlidir.

27 Mart 2024 dünya tiyatro günü sebebiyle açılan Ata sanat merkezi ve sahnesini ve emeği geçen herkese tebrik ediyorum Tekrar dünya tiyatro günümüz kutlu olsun, dedi.

Kaynak: Mehmet Ünlü