İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14  Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Samsun'da miting gerçekleştirdi. Giresun ve Ordu mitinglerinin ardından Samsun’a gelen İmamoglu’nu Cumhuriyet Meydanında geniş bir kalabalık karşıladı.

İmamoğlu her hükümetin gençlerin hayatında önemli izler bıraktığını söyleyerek şunları dedi:
“Her hükümet yaptıklarıyla ve yapamadıklarıyla gençlerin hayat yolculuğunda önemli bir etki yaratır. Bir hükümet işe alımlardan sonra mülakat mekanizmasını getirmişse ve 21 yıl boyunca o mekanizma neredeyse bir neslin kaderiyle oynamışsa, gençlerin umutlarının kırılmasına ve bu ülkede adalet olmadığına inanmalarına yol açmışsa,  21 yıl sonra bu hükümet kalkıp mülakatı kaldırıyorum derse gülünç duruma düşer.”

“Millet ittifakı gençlerin geleceğini inşa edecek”

Hükümetin 21 yıl boyunca insanların haklarını korumadığına vurgu yapan İmamoğlu, “Şimdi zaman gençlerin ayağa kalkma zamanı. İşte bu saat itibariyle Millet ittifakı gençlerin geleceğini inşa edecek. Gençler devletin kadrolarını oluştururken liyakatlarına göre görev alacaklar.” dedi.

“Hizmet dönemi başlıyor”

Her vatandaştan toplanan vergilerle artık bir avuç insanın faydalanmayacağını dile getiren İmamoğlu sözlerine şunları ekledi:
“Memleketimin her yerine hizmet dönemi başlıyor. Ne yaptılar? Elimizden seçimi almaya kalktılar. Niçin? Bu günleri gördüler. Ne dediler? İstanbul’u alan Türkiyeyi alır. İstanbul’u kazanan ‘Türkiyeyi kazanır’ dedi. İstanbul'u kaybeden ‘Türkiyeyi kaybeder’ dedi. İlk kez geleceği gördüler.

Kendi malı gibi görme anlayışının sonu geldiğini söyleyen İmamoğlu şunları ekledi: “Bir ülkenin yöneticisi olabilirsiniz ama hiç bir zaman onun sahibi değilsiniz. Sahibi millettir.”

Fatıma Şeyma BÜLBÜL-Mahmut AY