İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, 2024 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde, Ayvacık-Taşova yolu, Havza-Vezirköprü yolu ve Samsun-Ankara Tren Projesini Bakan Abdulkadir Uraloğlu’na sordu.

 Ayvacık Taşova Yolu hala neden tamamlanmadı?

Bütçe sunumunda İstanbul’da yapılması planlanan yatırımlardan bahseden Bakan Uraloğlu’na karşı söz alan Usta, “Keşke birazcık da Samsun'a baksanız. Ayvacık Taşova Yolu, 2007 yılında ihalesi yapılmış, hala tamamlanmadı, gerçekleşme oranı nedir?” dedi.

Usta: Ayvacık Taşova Yolu yatırım gerçekleşme oranı yüzde 1 bile değil.

Yoldan her bahsettiğinde müteahhitlerin oraya gittiğine vurgu yapan Usta, “Ben her konuştuğumda müteahhitler oraya gidiyor, 2 tane greyder çalışıyor, o arada bir de taşeronla anlaşıyorlar, hemen orada bir gösteri yapılıyor, en sonunda işçilerin parası verilmeden yine çekip gidiyor” dedi.

16 yıl geçmiş bir tane çivi çakmadınız!

Usta: Bana 250 milyar dolarlık yatırımdan bahsediyorsunuz, bana ne kardeşim. Samsun da 1 milyon dolarlık işi yapamıyorsunuz, "250 milyar dolarlık iş yaptım." diyorsunuz.

Havza Vezirköprü Yolu ölüm yolu!

Havza Vezirköprü Yolunun 20 kilometre olduğunu vurgulayan Usta, “20 kilometre yirmi yıldır yapılmadı. Gidiş, geliş yol. Hadi gidiş, gelişe de razıyız "ölüm yolu" olarak adlandırılıyor bu yol” dedi.

Sayın Uraloğlu, siz bana neden bahsediyorsunuz?

Havza-Vezirköprü yolunun 20 yılda yapılamadığına tekrar vurgu yapan Usta, “Sayın Bakan, siz bana neden bahsediyorsunuz? Yol zaten bozuk, kötü, geçen de kapandı, altmış gün yol kapalı kaldı, tek şeritten yol verildi. Ben oraya gittim, açıklama yaptım, Karayolları Genel Müdürlüğü Bölge Müdürü pazar günü saat 18.00'de oraya araç gereci gönderdi, ama yine sonuç yok” dedi.

            Bu rant değil soygundur!

Usta: “Zaten, bu yapılanları, rantı falan orada biliyoruz ama bu rant değil soygundur!”

 Samsun-Ankara Tren Projesinden 20 yıldır seçim alıyorsunuz!

Samsun-Ankara Tren Projesinden, Ak Parti Hükümetlerinin yirmi yıldır seçim aldığını söyleyen Usta, “Yirmi yıl oldu bu, yirmi yıl. Her seçim döneminde ‘bitti, bitecek’ derken daha projesi yapılmadı bunun, projesi bitmedi.”

Erhan YAYLA

Editör: Yunus Koncak