AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ersan Aksu, ''Orta Karadeniz Serbest Bölgesi hem Samsun'un hem de tüm bölgenin ihracat merkezi olacak'' dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Av. Ersan Aksu, seçim çalışmalarını Salıpazarı, Terme ve İlkadım ilçelerinde sürdürdü. Üç ilçede esnaf ziyaretleri, vatandaş buluşmaları ve STK ziyaretleri yapan Ersan Aksu, 14 Mayıs seçimleri için destek isterken, 4 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Büyük samsun Mitingine de davette bulundu.



SAMSUN SERBEST BÖLGE YÜZDE 100 DOLU

Seçim çalışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Samsun'da 10 bin ilave istihdam ve 1,5 milyar dolar ihracat hedefiyle kurulan Orta Karadeniz Serbest Bölgesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ersan Aksu, ''Samsun'un 2002 yılında 36 milyon dolar ihracat kapasitesi vardı. Hükümetlerimiz dönemlerinde kurulan OSB'ler ve yatırımcılara sağlanan imkanlarla 2022 yılında ihracat rakamlarımız 1 milyar doları aştı. Samsun'da bulunan ve içinde 23 firmanın yer aldığı ve 2022 yılında 157 milyon dolar ihracatın gerçekleştiği Samsun Serbest Bölge yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Büyüme alanı olmadığı için Samsun'da ikinci serbest bölgenin kurulması kaçınılmaz bir durum almıştı'' dedi.



'Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'un büyük desteği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Samsun ikinci serbest bölgesine kavuştu'' diyen Ersan Aksu, ''Genişleme alanı ile beraber toplam 600 bin metrekareyi geçen alanıyla 10 bin istihdam hedefi ve 1.5 milyar doları geçen ticaret hacmi ile Samsun, Türkiye'nin en büyük 5. serbest bölgesi Orta Karadeniz Serbest Bölgesi'ni kazanmıştır. İstihdam, üretim, büyüme ve ihracat noktasında Organize Sanayi Bölgelerimiz ve serbest bölgelerimizle, deniz, kara, hava ve  demiryolu ulaşım akslarımızla Samsun Karadeniz havzasının, parlayan yıldızı olarak önümüzde kısa süre içinde çok daha öne çıkacak bir duruma gelmiştir. Orta Karadeniz Serbest Bölgesi hem Samsun'un hem de tüm bölgenin ihracat merkezi olacak. Samsun'un ekonomik kazanımları ve özellikle istihdam atılımları yeni dönemde daha da artacaktır.  Bu noktada Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'a, OSBAŞ'ın kararının kısa süre içinde verilmesindeki büyük desteği ve güçlü iradesi nedeniyle teşekkür ediyoruz. Elbette ki Samsun'a göz bebeği olarak bakan Sayın Cumhurbaşkanımız ve dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu büyük destek iradesi her şeyin üzerindedir.  Bu noktada 4 Mayıs Perşembe günü saat 17.00'de tüm hemşehrilerimizi Cumhuriyet Meydanı'ndaki büyük buluşmaya davet ediyorum'' diye konuştu.