Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği (SAFKOD) Başkanı Adem Vural, dernek çatısı altında yürüttükleri yardım 
çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. "Her zaman olduğu gibi derneğimizin insana hizmetleri gece gündüz yaz kış devam etmektedir" diyen Vural, şunları söyledi: "Bizim derneğimizin çalışmaları sadece Ramazan'a odaklı değildir. 2024'te 654 aileye gıda dağıtımı yaptık. Eğitim yılında her ay 154 öğrencimize burs veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Onlarca öğrenciye sınav hazırlık test kitapları almaya devam ediyoruz. Sadece yılbaşından bu güne kadar her aileye 50'şer marka veriyoruz toplam 21 bin ekmek markası verdik.
 Yanı sıra sürekli adak et dağıtımı yapıyoruz. Yine yıl başından bu güne kadar 161 aileye adak et verdik 34 adet büyük tüp 
doldurduk, 71 ailenin ilaç katkı paylarını ödedik, 5 çocuğumuzun gözlük paralarını ödedik 94 çift ayakkabı verdik, 3 adet tekerlekli sandalye 4 adet hasta yatağı tedarik ettik" şeklinde konuştu. 

300 bin TL nakdi yardım 

2024'ün ilk 3 ayında 110 ailenin elektrik faturasını, 124 ailenin ise su faturasını karşıladıklarını dile getiren Vural, "151 adet 500'er yüz TL'lik gıda kartı dağıttık. Başta kira yardımı hastaneye gidiş geliş parası asker parası ve çeşitli ihtiyaçlar için elden 300 bin TL nakdi yardım yaptık sadece yıl başından bu yana 14 aileye eşya yardımı yaptık yardımlarımız bütün hızıyla devam ediyor" diye konuştu.

Bin 851 başvuru yapıldı

Diğer taraftan derneğe şu ana kadar ilçelerde dahil Samsun sınırları içinden toplam bin 851 yardıma muhtaç ailenin başvuru yaptığını söyleyen Vural, "Bunların 951 tanesine ihtiyaç durumlarına göre yardım yaptık. Bu ailelerin 74 tanesi kanser hastası 41 tanesi diğer hastalıklarla uğraşan 551 tanesi eşi tarafından terk edilmiş çocuklarıyla ortada bırakılmış aileler, 32 tanesinin eşleri ölmüş çocukları ile kalmış, 121 tanesinin eşleri ceza evinde çeşitli cezalar almış" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Arzu VURAL