104 metre uzunluğundaki gemide, Sedef Adası açıklarında yangın çıktığı ihbarı üzerine olay yerine hızla müdahale ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin çabalarıyla kontrol altına alındı. Olay sırasında gemide bulunan 17 personel ve 6 tersane işçisi başarıyla tahliye edildi.
Ancak, makine dairesinde bulunan Hüseyin Aydemir ve Gökhan Kan isimli iki kişinin yangın sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait KEGM-4 hızlı tahlisiye botu, KURTARMA-7 ve ŞARK Römorkörlerimiz olay yerine ivedilikle yönlendirilmiştir. Yangının tamamen söndürüldüğü bilgisi alınmıştır. Gemi, ŞARK Römorkörümüzce yedeklenerek demir yerine çekilecektir” ifadelerine yer verildi.



