İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri İstanbul Bağcılar’da bulunan Karadeniz Sofrasında İğdir Boyu Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Çakır, İğdir Boyu Derneği Başkan Yardımcısı Murat Ceylan’ın organizesi ile iftar yemeği programında bir araya geldiler.
İftar Yemeğinin onur konuğu ise İğdir Köyü sevdalısı, kendisi de Bir Türkmen boyundan gelen İYİ PARTİ Samsun Milletvekili A.Adayı İş İnsanı Bülent Arslan İstanbul’da İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Deneğinin iftar programına katıldı.

Duaların edilmesi, Akşam ezanının okunmasının ardından oruçlar huşu içinde açıldı.
İftar programı sonunda bir açıklama yapan İğdir Boyu Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Çakır,’’İlk başta İstanbul Bağcılar’da Karadeniz Sofrasındaki iftar programı davetimize icabet eden üyelerimize, Alaattin Keykubat Döneminde Bafra’ya yerleştirilen ve Anadolu’nun Türkleşmesinde öncü boylardan biriyiz kendisi de bir (Türk) Türkmen boyundan gelen Bülent Arslan İstanbul’da İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Deneğinin iftar programına katılarak bizleri onurlandırmıştır.

İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyelerini şahsi davetlimiz olarak İstanbul Bağcılar da iftar programında bir araya getirdik , katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Rabbim birliğimizi daim eylesin. Kurucu üye başkan yardımcımız Murat Ceylan’a koşulsuz desteğinden dolayı ayrı teşekkür ederim .
İğdir Boyu 24 Oğuz Boyundan üç oklar koluna sahip Denizhan’ın en büyük oğlu İğdir Beyin Boyudur. Anadolu’nun Türkleşmesinde etkili olan ve Bafra’ya yerleşen bir boydur. Derneğimizin amacı Türkiye genelindeki tüm İğdir Boyundan gelen toplulukları Bafra’da İğdir Boyu Derneği altında bir araya getirmek ve sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştirmektir.

İğdir 12 kolu bulunan Üçokların bir koludur. Anadolu’nun çeşitli yörelerindeki bu isme sahip plan köyler bu boyun varlığını hale temsil ettirmektedir. Bir çok ilimizde ve ilçelerimizde İğdir Boyundan gelen köyler ve topluluklar bulunmaktadır. 11 Mart 2022’de kurulan derneğimizin amacı sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak, bu konuda sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmek ve toplumumuza faydalı bir dernek olmaktır.
Bu vesile ile 17 Nisan gecesi idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı mübarek kadir gecesini tebrik eder, peşinden gelecek olan Ramazan Bayramının Tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim. Rabbim tuttuğumuz ve tutacağımız oruçlarımızı kabul eylesin.’’dedi.
İğdir Boyu Derneği Başkan Yardımcısı Murat Ceylan ise,’’ İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile İstanbul’da manevi bir havada iftar programında bir araya geldik. Rabbim birliğimiz daim eylesin. Bizler Bafra İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği yönetimi olarak amacımız Türkiye genelindeki Samsun - Bafra İğdir, ve civar Köylerini dernekleşme yolunda ilerletme ve birlik beraberliği sağlamaktır. İğdirliler olarak tüm mahalleleri ile Bafra, Samsun’da ve ülke dünya gündemindeki konularda, ortak görüş ve amaçlarda hareket eden platformlarda görev almak, düzenlenecek etkinliklere güçlü olarak katılmayı hedefliyoruz.

Köyümüzün Milli birlik ve beraberliğinin korunması ve yaşatılması doğrultusunda, kültürümüzden ilkelerden sapmadan milli ve manevi değerlere bağlı, saygılı, geleneklerine koruyup gelecek nesillerimin zihnine yerleşmesi, sosyalleşmenin artırılması gerekmektedir.
Dernek olma unutulan kültür zenginliklerimiz yaşatma düzenleyeceği kültürel ve sosyal faaliyetlerin organizasyonuna yardımcı olmak ve koordine etmek, amaçlarımız arasındadır. Bugün sevinç günü kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Her şeye kadir olan yüce Allah bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın . Nice Bayramlara.’’diyerek sözlerini tamamladı.

İftar Yemeğinin onur konuğu İğdir Köyü sevdalısı kendisi de Bir Türkmen boyundan gelen İYİ PARTİ Samsun Milletvekili A.Adayı İş İnsanı Bülent Arslan İstanbul’da İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Deneğinin iftar programında bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, İğdir Boyu Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyelerini maneviyat yüklü bir gecede İstanbul Bağcılar’da bulunan Karadeniz Sofrasında bir araya getiren İğdir Boyu Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Çakır, İğdir Boyu Derneği Başkan Yardımcısı Murat Ceylan’a teşekkürlerimi sunmak isterim. Bu vesile ile 17 Nisan gecesi idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı mübarek kadir gecesini tebrik eder, peşinden gelecek olan Ramazan Bayramının Tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim. Rabbim tuttuğumuz ve tutacağımız oruçlarımızı kabul eylesin.’’dedi




