İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada geçici olarak istihdam edilecek 112 kişinin 84’ünün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ve 28’inin Samsun İl Kültür Turizm Müdürlüğüne bağlı kurumlarda çalışacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada başvuracak kişilerin 18 yaşını tamamlamış olması ve programa başvuru tarihi itibariyle işsiz olması ( SGK’lı, BAĞKUR’lu, EMEKLİ olmaması ) gerekmektedir.  Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnız birinin programdan faydalanabileceği, 27 Eylül 2017 tarihinden sonra TYP’ den toplamda 9 ay yararlanan kişilerin başvuru yapamayacağı, hane geliri asgari ücretin 1,5 katı olan 17 bin 103 lirayı aşan kişilerin ise programdan yararlanamayacağı belirtildi.

Başvuru şartlarını sağlayan kişiler İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR Hizmet Merkezleri, ALO 170 ve www.iskur.gov.tr internet adresinden; 13-17 Eylül tarihleri arasında Samsun İl Kültür Turizm Müdürlüğü için; 15-19 Eylül tarihleri arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü için başvurularını gerçekleştirebilirler.