14 mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala CHP Samsun İl Teşkilatı çalışmalara başladı.
Başkan Türklel, projeyle amaçlananın kadınları, çocukları ve aileleri güvence çemberine almak olduğunu söyleyerek şunları dedi:

“ Bu çalışmanın adı “umudu taşı” bu kampanya kapsamında bir sürü kadınımız şimdi bize kıymetli bu projeye hep beraber destek vermek için buraya geldik. Bugün itibariyle Samsun’da gönüllü kadınlarımız gönüllü yoldaşlarımız kapı kapı dolaşacaklar.Çalmadık kapı bırakmayacaklar. Ev kadınlarına diyecekler ki “Çaresiz değilsiniz.14 Mayıs sabahı hepimiz mutlu bir Türkiyeye ulaşacağız.” diyecekler.”

13. Cumhurbaşkanı adayımız sayın kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarıyla birlikte aile destekleri sigortası kapsamında hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği , kadınlarımzın toplumda mahcup olmayacağı, küçük düşmeyeceğini söyleyen Türkel, kadınlara seslenerek şunları söyledi:

“Rahat olun, çok bunaldınız, çok daraldınız, tencerenizde aş yerine dert kaynatıyosunuz. Çocuklarınıza harçlık veremiyorsunuz. Kocalarınız size mahcup oluyor. Siz evlatlarınıza mahcup oluyorsunuz. Ama az sabır, 27 gün kaldı. 27 gün sonra Samsun ve Türkiye başka bir sabaha uyanacak.”

Ercan ÜSLÜ-Mahmut AY