Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu ay ki meclis toplantısında daha önce otel alanı olarak belirlenen eski Kurupelit Belediye binası ve yanındaki yeşil alanı, belediyenin yatırımlarına kaynak oluşturması sebebiyle satılması yönünde karar aldı. Toplam yaklaşık 3 buçuk dönümlük alanın daha önce Kayagüney mevkiine villa yaptıran Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed Al-Attiyah'a verileceği iddia edildi.

Atakum sahilinde kalan tek yeşil alan!

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında teklifle ilgili söz alan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, otel alanının satışına tepki göstermişti. Deveci, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, otel alanı olarak belirlenen ve satışa çıkartılması teklif edilen alan için, "Burası Atakum sahilinin yeşil kalan tek alanıdır. Buraya sahip çıkalım" ifadelerini kullanmıştı.

"Kararı parti grubu olarak tekrar gözden geçireceğiz"

Deveci, mecliste oy çokluğu ile alınan satış kararının kesinleşmesinin arından parti grubu üyeleri ile konuyu masaya yatıracaklarını belirterek, "Arkadaşlarımızla inceleme yapacağız. Oradaki tablo nedir? Ne değildir, ona göre bir yola gireceğiz" dedi. 

"Belediye burayı pazarlık usulü satmayı göze alamaz"

Deveci, alanın Katarlılara satılacağı iddiaları içinse, "Konuşuluyor. Bilemiyorum. Ancak burası satılacaksa da açık ihaleyle satılacaktır. Ben belediyenin burayı pazarlık usulü satmayı göze alacağını düşünmüyorum. Bakalım. Bekleyip göreceğiz" şeklinde konuştu. 

"Atakum'a yakışacak bir otel kazandıracağız"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, alanın satışına ilişkin alınan meclis kararı için şunları söyledi: "Bizim de orada Kültür A.Ş şirketimiz, itfaiye birimimiz ve düğün salonumuz var. 3 bin küsur metrekare bir alan şu anda atıl bir vaziyette. Derdimiz burayı yatırıma açmak. Bu amaçla imarını otel ve konaklama tesisi olacak şekilde değiştirdik. İnşallah şehrimize ve Atakum’a yakışacak bir otel kazandıracağız."

Ercan ÜSLÜ