Cumhuriyet Halak Partisi (CHP) Samsun İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Atakum'da hizmete açıldı. Açılışa katılan Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Özgen Nama, yaptığı konuşmasında Süper Lig'e yükselen Samunspor'u kutlayarak, "Samsunspor gibi Samsun'lular da uzun yıllar sonra yükselişin adımını atacaktır. Tertemiz Samsun halkının oylarına sahip çıkacağını biliyorum. Sandıklarda oylara sahip çıkacağız. Sizelere Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını getirdim" dedi. 

"Mesele memleket meselesi"

Ardından Memleket Partisi Samsun Mileltvekili adaylığından geri çekilen Doğukan Ekiz'i kürsüye davet eden CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Ekiz'e partinin rozetini taktı. Ekiz, "Mesele memleket meselesi olmuştur. Atatürk'ün ışığında gençlerle birlikte CHP'de olacağız" açıklamasını yaptı.

Ardından söz alan Atakum Belediyesi Başkanı Av. Cemil Deveci, "Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti yeniden inşa edeceğiz" dedi. Katılımcılara seslenen Deveci, "Türkiye görsün sizi. Hazır mıyız. Yolunuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise, "Vatandaşın tenceresi kaynıyor mu bilmeyen iktidar artık gidiyor. Turkiye'nin bolluk ve bereket içinde yaşaması için bize ihtiyacı var. Vaktimiz dar. Sırtımızdaki bu yükle çalışmak çalışmak çalışmak" şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Son günler oldukça önemli. Kararsız insanlar var.  İki tebessümle oyunu alabileceğiz çoğunluk bir seçmen kitlesi var. O yüzden çok çalışarak 14 mayısta Türkiye'nin güneşli bir güne uyanması için hepimize çok büyük görevler düşüyor" dedi. Daha sonra SKM gezildi.

Ercan ÜSLÜ