Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, İl Başkan yardımcıları, MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Hüseyin Edis, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, ilçe başkanları ve yönetimleri ve delegeleriyle gerçekleştirilen Atakum ilçe kongresinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Samsun’da 9 Eylül'de tarihinde başlayan kongre süreci, 23 Eylül'de Atakum kongresi ile devam etti. 23 Eylül'de MHP Atakum ilçe kongresinde Av. Filiz Gök başkan seçildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, ilçe kongresinde yaptığı konuşmasında, şunları söyledi: "Bugün burada, Türk milletinin sevgisi, bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisi ile dolu bir topluluk olarak bir araya geldik. Biz, Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak, ezelden ebede kadar sürecek olan bağımsızlık idealiğimizin sembolüyüz. Vatan sevgisi, içimizde hiç sönmeyen bir meşaledir. Hain nifak odaklarına karşı dimdik duran ve asla yıkılmayan bir kale gibiyiz. Türk milliyetçiliğinin temsilcileri olarak, bu hareket altında bir araya geldik ve bu hareket ülkemizin geleceğinin temelini oluşturuyor. İç ve dış vesayet odaklarının korkulu rüyası olmaktan gurur duyuyoruz.

Cumhur İttifakı, milletimizin özünü yansıtan, toplumsal uzlaşımı güçlendiren ve siyasi ve milli mücadele ruhunu en üst seviyede taşıyan bir güçtür.

Parti teşkilatlarımız, demokratik süreçlerin vazgeçilmez bir parçasıdır ve milletimizin beklentilerini en iyi şekilde anlama ve bu beklentilere yanıt verme görevini üstlenirler. Atakum ilçe teşkilatı olarak, parti üyelerinin eğitimi, toplumla etkili iletişim kurma ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını anlama konularında büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmek, milletimize daha iyi hizmet etmemiz için son derece özverili çalışma içerisinde olmanız önemlidir. Çünkü zillete düşmüş olan şer odaklarına karşı milletimizin son sözünü temsil ediyoruz.

Demokratik sürecin önemli bir parçası olarak, teşkilatlarımızı güçlendirmeye özel önem göstereceğiz. Yenilenmiş kadrolarla, tazelenmiş umutlarla, net hedeflerle ve perçinlenmiş birlik ve kardeşlik ruhuyla yolumuza devam ediyoruz. Biz, Milliyetçi-Ülkücü Hareket mensupları olarak, kişisel çıkarlar uğruna davamızdan sapmayan ve hakkın peşinde koşan kişileriz. Liderimizin emriyle, Kızılelma için yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz.

İstikrar ve hizmet için, uyumlu yönetimle, umutlu geleceğe ulaşacağız. Merkezden yerele, istikrarı bozmadan umuda doğru daha güçlü bir Atakum için el birliğiyle durmadan çalışacağız. Yüce Allah'ın izniyle Atakum'u zilletin elinden kurtaracağız. Bu hedeflere hep birlikte ulaşacağımıza inanıyor ve başaracağımıza olan güvenimizi yineliyoruz. Atakum ilçe kongremizin düzenlenmesinde büyük bir özveri ve emek harcayan Atakum ilçe teşkilatımıza ve tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah bizleri mahcup etmesin. Bu kutlu yolculukta Cenab-ı Allah hepinizin yardımcısı olsun. Yolunuz açık, bahtınız güzel olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene!"

Kongreye katılan partililere teşekkür eden Filiz Gök ise, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin mesajını paylaştı. Bahçeli'nin mesajında "Toylarımızın nice imrenilecek güzelliklere, parlak gelişmelere, kutlu ilerleyişlere vesile olmasını temenni ettiğini" ifade ettiğini aktardı.

Gök, konuşmasında MHP'nin milliyetçi hareketin temsilcisi olduğunu vurgulayarak, davaya gönül vermiş herkesin vatan ve bayrak için fedakarlık yapmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca, geçmişteki büyük liderlere ve şehitlere olan saygısını dile getirerek, bu toprakların kolay kazanılmadığını ve Türk milletinin asırlarca mücadele verdiğini vurguladı.

Gök, "Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin içinden çıkan, milletin huzuru, kardeşliği, dirliği, refahı ve iyiliği için varını yoğunu ortaya koyan, üstelik Türkiye’nin var olması için her şeyi göze alan milli ruhtur, milliyetçi şuurdur" dedi.

Bağbuğ Alparslan Türkeş'in öğüdünü hatırlatan Gök, "Hepimiz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin" sözleriyle bayrağın kutsallığını vurguladı ve MHP'nin bayrağı lekesiz tutma görevine sahip olduğunu ifade etti.

2023 yılında daha güçlü bir Türkiye'nin inşası için çalıştıklarını söyleyen Gök, Atakum ilçesini öncü kılma hedefiyle yola çıktıklarını belirtti ve partililerin destek ve gayreti ile ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını sözlerine ekledi.
Ercan ÜSLÜ