Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi. Atakum Belediyesi'ne ait Vedat Türkali Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa partililerin yoğun ilgisi oldu. Programa Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti İl başkanları, parti yöneticileri katılırken, CHP Samsun milletvekili adayları, Murat Çan, Mehmet Karaman, Mustafa Yeşilyurt, Nazan Güneysu, Mehmet Özdağ, Suat Yıldız, Özler Yılmaz katıldı. Ayrıca, Atakum Belediyesi başkanı Av. Cemil Deveci, İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Atakum Belediyesi eski Başkanı Metin Burma ve CHP Samsun eski Milletvekili Suat Binici katıldı.

Tek adam bu ülkeyi batırdı

Programın açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. "Sen milleti kandırıyorsun" diyen Türkel, "Bu millet sana ne istediysen verdi. Bütün yetkileri tek adamda toplanan bu ülkeyi batırdın, bu ülkeyi bitirdin. Bu ülkenin evlatlarıyla birlikte hani sen bizi bölmeye çalıştın ya, sağdan bakanlar, soldan bakanlar farketmez. Allah bayrağınızı gökten indirmesin diyenler, mücadele verenler bir araya geldiler. Ve şu an hep birlikte diyoruz ki gideceksin" şeklinde konuştu. 

Çifte bayram yaşayacağız

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Ankara'da görevde olduğu için programa katılmazken, CHP'nin milletvekili adayları Neşe Kangüleç ile Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır, hasta oldukları için programa katılamadıkları bildirildi. İl başkanları ve milletvekili adaylarının selamla konuşmalarının ardından kürsüye çıkan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Birleşe birleşe kazanacağız. Millet ittifakı da mecliste çoğunluğu sağlayacaktır. Kılıcdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığında çifte bayram yapacağız. Adaletsizlik hukuksuzluk çatışma bitecek. Huzur barışı sağlayacağız" dedi. 

Ercan ÜSLÜ - Mahmut AY