Etkinlikte, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatma Çiğdem Güldür, “Reaksiyonlar İçin Katalizör Seçimi ve Hazırlama Teknikleri” konulu bir ders verirken, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramazan Yıldırım, “Geleceğin Katalizör Trendleri ve Katalizörde Yapay Zeka Uygulamaları” üzerine bir sunum yaptı. Seminer, katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitim fırsatları da sundu.
Kimya Mühendisliği Araştırma Laboratuvarlarında düzenlenen iki günlük seminerde, Arş. Gör. Dr. Gülce Çakman ve Arş. Gör. Rukan Can Seyfeli, “Mikrodalga Yöntemiyle Katalizör Sentezi” ve “İmpregnasyon Yönteminin Temel İlkeleri ve Katalizör Sentezi Süreçleri” konularında bilgi verdiler. İkinci gün ise ODTÜ’den Prof. Dr. Deniz Üner, “Katalizörlerin Temel İlkeleri ve Spektroskopik Yöntemlerle Katalizör Analizi” konusunda dersler sundu. Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper Uzun ise “Katalizör Tasarımı, Optimizasyonu ve Performans Değerlendirilmesi” konulu sunumuyla dikkat çekti.
Seminerin sonunda OMÜ Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) personelleri tarafından gerçekleştirilen SEM, TGA ve XRD analizleri ile katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyimler de sunuldu. Seminer, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz’ın katılımıyla sona erdi. Eğitmen akademisyenlere teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edilirken, katılımcılara da katılım belgeleri verildi.