PAKUN Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, 2023 yılının ulusal ve uluslararası başarılarının tescil edildiği bir yıl olduğunu ve Pakun olarak Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları içerisinde yer almanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu yıl sektörde 50’nci yıllarını kutladıklarını belirten Durgun, ‘’Cumhuriyet’in 100. Yılında, yarım asırlık tecrübemizle başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında bulunmaktan gurur duyuyoruz. Başarı çıtamızı yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Türk un sanayisinin lider markalarından PAKUN, 2023 yılında başarılarına bir yenisini ekledi. PAKUN, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2022” ve İstanbul Sanayi Odası’nın İkinci 500 Sanayi Kuruluşu 2022 listesindeki başarılarından sonra, Ekonomist Dergisi’nin Anadolu 500 listesine de 301. sıradan girdi. 50 yıllık deneyimiyle adından söz ettiren Pakun, bu yıl Durgun marka unuyla Avrupa Kalite ve Lezzet Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Her yıl Ekonomist dergisi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının kaydedildiği “Anadolu 500” araştırmasının sonuçları açıklandı. Listede 301. sırada yer alan un üreticisi ve ihracatçısı PAKUN’un Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, 2023 yılının, PAKUN’un ulusal ve uluslararası başarılarının tescil edildiği bir yıl olarak tarihe geçtiğini ifade etti.

Üretim yolculuğuna Samsun- Bafra’daki tek bir taş değirmenle başlayan PAKUN’un 50 yıllık sanayicilik mücadelesinin, Cumhuriyet’in 100. yılında başarılarla taçlandığını belirten Durgun, “Doğru üretim stratejileri ve doğru yatırım kararlarıyla PAKUN, Türk sanayisinin devleri arasına girdi. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında bulunmaktan gurur duyuyoruz. Başarı çıtamızı yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

Şirketin üretim ve Ar-Ge altyapısını yatırımlarla güçlendirdiklerini, tedarik kanallarını sürekli açık tutacak doğru stratejiler izlediklerini anlatan Niyazi Durgun, “Pakun olarak, 4 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan bir marka haline geldik. Sadece yurtiçinde değil, uluslararası arenada da sektörün önde gelen markalarından birisi olmayı hedefliyoruz. 50 yıllık köklü geçmişimizden aldığımız güç ve deneyimle yeni ufuklara açılmaya hazırız” diye konuştu.

Ekonomist’in Anadolu 500 araştırmasının sonuçlarına göre, PAKUN genel sıralamada 301., genel gıda sektörü sıralamasında 60., un şirketleri bazındaki sıralamada 9. sırada yer aldı. Marka, Samsun ilinden listeye giren 12 şirket arasında da 8. oldu.

Anadolu 500 listesinde PAKUN ile ilgili şu verilere de yer verildi:

Ciro-net satışla; 1.982.241.170 TL, vergi öncesi kar; 97.617.220 TL, ihracat 44.594.765 dolar, öz sermaye 111.083.370 TL.

Mehmet ÜNLÜ

Editör: Yunus Koncak