Eski Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, bir gazetede para karşılığı maipülatif haber yapıldığı iddiasını gündeme aldı. Aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Muş, "Türkiye bir hukuk devletidir. İddialar ciddidir ve savcılıklar tarafından soruşturulmalıdır" dedi.

Muş, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: 

"E-Ticarette tekelleşmeyi kaldıran ve yerli üreticiyi koruyan yasa teklifi, milli iradenin temsilcisi TBMM'de 01/07/2022 tarihinde tam bir mutabakatla ve oy birliğiyle kabul edilmiş ve yasalaşmıştı.

Bir E-Ticaret firmasının bu yasanın aleyhine propaganda yapılması için bir gazeteye para aktardığına ilişkin iddialar bizzat o gazetenin genel yayın yönetmeni tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. Nitekim o tarihlerde bu gazetede E-ticaret yasası aleyhine birçok haber yer almıştır.

Türkiye bir hukuk devletidir. İddialar ciddidir ve savcılıklar tarafından soruşturulmalıdır.

Belli lobilerden para alınarak TBMM'nin iradesine kastetme amaçlı yapılan bu maksatlı yayınların ve onlara para aktardığı iddia edilen E-ticaret firmasıyla ilgili yargısal süreçlerin başlatılması kamuoyunun beklentisidir.

Ayrıca bu E-Ticaret firması tarafından söz konusu gazete haricinde başka gazeteler ve köşe yazarları nezdinde de belli paralar aktarmak suretiyle benzer girişimlerde bulunulup bulunulmadığı da araştırılmalıdır.

TBMM'nin bir üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olarak bu vahim iddialarla ilgili süreçlerin takipçisi olmak ve bunların soruşturulmasını istemek benim en temel görevlerimden biridir."

Ercan ÜSLÜ