Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney yaptı. Daha sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Protokol konuşmalarının ardından program emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin takdimi, göreve yeni başlayan ve emekli olan öğretmenlerin konuşmaları ile öğrenciler tarafından gerçekleştirilen "Öğretmen Kimdir" konulu röportajların izlenmesiyle devam etti.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan ’Şehit Öğretmenler’ konulu sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrası Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi

öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro tarafından mini bir konser verildi. program öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Hükmü

Pekmezci, İl Emniyet Müdürü Nihat Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: