Müslüman olmak istediğini belirten vekolaylı hemşehrimiz eşi Gökhan ARSLANTAŞ ve 7 yaşındaki çocukları Elif ve 6 aylık çocukları Ramazan Emin ile birlikte Bafra İlçe Müftülüğümüze başvuran Rusya vatandaşı  UILLIA için İlçe Müftümüzün makamında “İhtida Merasimi” düzenlendi.

İslam'ı araştırarak Müslüman olmaya karar veren UILLIA’ ya İlçe Müftümüz Necmettin KAYAR İslam’ın temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. Kendi iradesi ile bu güzel kararı veren “UILLIA“ Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İlçe Müftüsü Necmettin KAYAR, “Rabbimiz katında tek din olan İslam dinimiz ile Müşerref olarak yaratılma amacınıza uygun olan en önemli ve kıymetli kararı vermiş durumundasınız. Attığınız bu adım sonrasında yüce Allah’ın rahmeti ve affedeci özelliği ile yeniden doğmuş gibi tertemiz ve günahsız bir kul oldunuz. Allah’ü teâlâ bundan sonraki hayatınızda  hak yolda sırat-ı müstekîm üzere  ilerlemenizi nasip eylesin. Allah hidayetinizi mübarek eylesin, hayırlara vesile kılsın.” duasında bulundu.
Müslüman olan Rusya vatandaşı UILLIA kayınvalidesinin önerisi ile “ GÜL ” ismini aldı.

Müftü Necmettin KAYAR, Gül Hanıma “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur'an-ı Kerim meali ve Diyanet İşleri Başkanlığından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.