Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, geçen ay gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında aldıkları karara göre, 973 ilçede yerel seçimlere yalnız girecekmiş gibi hazırlandıklarını belirterek, "Aday adaylarımızı ve meclis üyelerimizi tespit ediyoruz" dedi.

Geçen yıl yapılan genel seçimleri hatırlatan Şen, "Geçirdiğimiz seçim gördük ki ittifaklar bir zorunluluk halinde. O bakımdan güçlü olduğumuz yerlerde, bu durumu değerlendirmek istiyoruz. Kesin bir karar yok. Hazırlayıp genel merkeze sunacağımız rapor dahilinde güçlü ve zayıf olduğumuz bölgelere göre karar alacağız. Sonuçta parti menfaatleri doğrultusunda bir dirsek teması, ilçelerde işbirliği olabilirse, Genel Başkanımız dahilinde bu konuyu tekrar gündeme alacağız. Ancak şu an için bağlayıcı bir şey yok" açıklamasını yaptı. 

"CHP İYİ Parti sürtüşmesi düzelmezse altından başka bir mana çıkar"

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasında yaşanan sürtüşmenin zamanla düzeleceğini ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Şen, "Ben böyle düşünüyorum. Ancak düzelmezse altından başka bir mana çıkar" dedi. 

2019 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olduğunu da hatırlatan Şen, "O süreçte yüzde 3.03 oy oranımız vardı. Ben bunu sinerji ile yüzde 5'lere çıkarabileceğimi belirtmiştim. Bunu da birliktelikle yürütmek istiyoruz" bilgisini paylaştı.  

Ercan ÜSLÜ