Samsun Büyükşehir Belediyesi Arama ve Kurtarma (SAK) ekibi, afet durumlarına etkin müdahale yeteneklerini geliştirmek için ilk saha eğitimini Bafra Aparı Şelaleleri’nde düzenledi.

Zorlu Doğa Şartlarında Eğitim
Muhtemel doğal afetlere ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmak amacıyla gönüllü personelden oluşturulan SAK ekibi, 35 katılımcı ile yaklaşık 12 kilometrelik zorlu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Aparı Şelaleleri’nde yapılan bu etkinlik, katılımcıların fiziksel ve psikolojik dayanıklılıklarını test etmek amacıyla planlandı. Ekip, yürüyüş boyunca açık hava şartlarında tırmanış gibi zorlu faaliyetleri başarıyla tamamladı.

Sak Eki̇bi̇ İlk Saha Faali̇yeti̇ni̇ Bafra Apari Şelaleleri̇’nde Gerçekleşti̇rdi̇ (4)

Takım Çalışması ve Liderlik Becerileri Pekiştirildi
SAK ekibi, doğa yürüyüşü gibi saha etkinlikleriyle sadece fiziksel dayanıklılıklarını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda takım çalışması ve liderlik becerilerini de geliştirme fırsatı buldu. Bu tür eğitimlerin, ekip üyelerinin afet ve acil durumlarda daha hızlı ve etkili müdahale yapabilmesi için kritik bir öneme sahip olduğu belirtildi.

Afetlere Karşı Hazırlıklı Bir Ekip
Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, SAK ekibinin bu tür saha faaliyetleriyle, karşılaşabilecekleri her türlü engeli aşabilme ve hızlı müdahale yeteneklerini artırmayı amaçladığını vurguladı. Eğitimlerin, SAK ekibinin hem bireysel hem de ekip olarak daha güçlü bir şekilde afetlere müdahale edebilmesi için düzenli olarak devam edeceği ifade edildi.

İsmet İnönü İlkokulunda Hülya Kılıç'tan Gülfidan Kukla Gösterisi İsmet İnönü İlkokulunda Hülya Kılıç'tan Gülfidan Kukla Gösterisi

Sak Eki̇bi̇ İlk Saha Faali̇yeti̇ni̇ Bafra Apari Şelaleleri̇’nde Gerçekleşti̇rdi̇ (5)Sak Eki̇bi̇ İlk Saha Faali̇yeti̇ni̇ Bafra Apari Şelaleleri̇’nde Gerçekleşti̇rdi̇ (1)Sak Eki̇bi̇ İlk Saha Faali̇yeti̇ni̇ Bafra Apari Şelaleleri̇’nde Gerçekleşti̇rdi̇ (3)

Kaynak: iha