Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Meydanı Projesi imar planının değiştirilerek mecliste tekrar görüşüleceğini açıkladı. 

Proje içinde yer alan Mecidiye Caddesi girişindeki 5 iş hanı ve Cumhuriyet Caddesi girişindeki askeriyenin yanındaki binada bulunan bazı mülk sahipleri, açtıkları davayı kazanmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Demir, projenin imar planında değişikliğe gidileceğini belirterek, projenin devam ettirileceğini aktardı.

Site Cami'nin akıbeti hakkında da konuşan Demir, "Site Cami'nin raporlaması tamamlanıyor. Statiği binayı koruyor mu, dayanıklı mı ona bakıyoruz. Caminin statiği sağlam değilse kaldıracağız. Yerine tarihi dokuda çok şık bir camiyi yapacağız" bilgisini paylaştı.

"Gelişmeleri plana ekleyip çabucak meclisten geçireceğiz"

Dün Samsun'daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Demir, Cumhuriyet Meydanı Projesi ile ilgili şunları kaydetti: "Meydan projesi devam ediyor. Kamulaştırma çalışması yaptığımız yerler belli. Müzenin önündeki meydandaki Bafra ve diğer işhanlarının hepsi kamulaştırma kapsamında. Askeriyenin yanındaki binayı da alacağız. Teknoloji marketinin olduğu alanı yıktık. Yargı kararlarına da uyuyoruz. Gerekçeye göre yeniden Cumhuriyet Meydanı Planını meclise getiriyoruz. Orada bir anket de yapılıyor. O gelişmeleri de plana ekleyip çabucak meclisten geçireceğiz. Çok güzel bir proje yaptık. Raporlamayı hocalarımız yaptı. Plan kapsamında devam edeceğiz. Site Camii’nin de raporlaması tamamlanıyor. Caminin statiğine bakıyoruz. Statiği binayı koruyor mu, dayanıklı mı ona bakıyoruz. Dayanıklı çıkarsa camiyi orada koruyacağız. Cami çevresindeki dükkanlar ise kamulaştırılacak. Caminin statiği sağlam değilse onu da kaldıracağız. Kaldırırsak onun yerine tarihi dokuda çok şık bir camiyi yapacağız."

Ercan ÜSLÜ