Atakum Haberleri - Samsun Büyükşehir Belediyesi haziran ayı birleşiminde, Atakum bisiklet yoluna dair yazılı ve sözlü soru önergeleri meclise sunuldu. CHP grubu yazılı, İYİ Parti grubunun ise sözlü önergesinde, Atakum bisiklet yolunda meydana kural ihlalleri ve yaşanan güvenlik zafiyetleri belirtilerek, mecliste bu konuda çalışma başlatılması, eksikliklerin giderilmesi ve yeni bir yönetmelik hazırlanması talep edildi.

"Belediye Meclisi'nde yönetmelik hazırlansın" teklifi

CHP'li meclis üyesi Hasan İpek, bisiklet yolunda emniyet tedbirlerinin alınması için Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yeni bir yönetmelik hazırlanmasını teklif etti. İpek, "Kaza ve yaralanmalara engel olunması amacıyla araç park yerlerinin karşısına uyarı levhaları konması, zabıta kontrol noktalarından gerekli takiplerin etkin bir şekilde yapılabilmesi için konunun Büyükşehir Belediye Meclisi'nce görüşülerek bu konuda bir yönetmenlik hazırlanmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir" dedi.

"Yaşanan eksikliklerle ilgili birçok şikayet alıyoruz"

Ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz ise, Atakum bisiklet yolunda yaşanan eksikliklerle ilgili birçok şikayet aldıklarını dile getirerek, "Toplumun duyarlılığı noktasında sözlü önergemizin de gündeme alınmasını talep ediyoruz" açıklamasını yaptı.  

Önergenin gündeme alınmasını uygun bulmadı

Konuşmaların ardından söz alan Başkan Vekili Soğuk, daha önce bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in talimatıyla Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından bir çalışma yapıldığını ve çalışmada son aşamaya gelindiğini aktararak, "Önergede yer alan yol üzerindeki eksiklikleri dikkate alacağız. Yapılan çalışmanın sonunda bu eksiklikler devam ederse, tekrar burada bu konuyu değerlendiririz. Ben bu konuyla alakalı gündeme alınmasını uygun bulmuyorum. Çalışmanın sonucunu görelim. Eksik bir eşey varsa ona göre tekrar görüşürüz" dedi.

Soğuk, önergenin gündeme alınmamasını meclisin oylamasına sundu. Yapılan oylama sonucu, önergenin gündeme alınmaması CHP ve İYİ Parti'nin red oylarına karşu oy çokluğu ile kabul edildi.

Ercan ÜSLÜ