Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Atakum sahlinde eski Kurupelit Belediye binası ve yanındaki yeşil alanı kapsayan toplam 3 bin 400 metrekarelik alanı, 175 milyon TL tahmini bedel ile 8 Eylül'de satışa çıkartıyor. Diğer taraftan, belediye meclisi bu ay gerçekleşen toplantıda Cumhuriyet Meydanı'nda hizmet veren 550 araçlık Tekel Otoparkı'nın 10 yıllığa kadar kiraya verilmesi için encümene yetki verdi.

"Altın yumurtlayan tavuğu kesiyorlar"

Bulvar AVM'de yer alan 3 katlı yeraltı otoparkının belediyeye aylık 500 bin TL net karı olduğunu ileri süren Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin eski CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, "Belediye böylesine kar elde ettiği bir işletmeyi kiraya vermemelidir. Bu altın yumurtlayan tavuğu kesmek demektir" şeklinde konuştu.

"Kiralayacak şirket fiyatları istediği gibi belirleyebilecek"

Mülkiyeti Maliye Bakanlığı'na ait otoparkı 40 yıllığına kiralayan belediyenin, gelirin belli bir kısmını maliyeye ödediğini de söyleyen Tekcan, "Kira protokolünün meclis üyeleri ile paylaşılması lazım. Encümen kiraya verdiği zaman göremiyoruz. Ayrıca fiyat tarifesini kimsenin belirleme yetkisi yok. Burayı kiralayacak şirket fiyatları istediği gibi belirleyebilecek" dedi. 

"Asıl amaç SAMULAŞ'ın içini boşaltmaktır"

Buradaki asıl amacın belediyenin şirketi SAMULAŞ A.Ş'nin içini boşaltmak olduğunu öne süren Tekcan, "Otoparkın kiraya verilmesinin perde arkasında SAMULAŞ'ın içini boşaltmak yatmaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanı, buradan elde edilen hasılatın SAMULAŞ'ın değil belediyenin kasasına aktarılmasını istemektedir" diye konuştu.

"AVM işletmesi kiracıyı nasıl disipline edecektir"

"Bu kadar kar elde eden ve cüzi gideri olan bir yerin kiraya verilmesindeki asıl amaç nedir?" diye soran Atila Tekcan, "Bulvar AVM'yi işleten şirket, kimseye danışmadan bir kahve firmasına yer verme cesaretini göstermiş ise otoparkı kiralayan şirketi nasıl disipline edecektir" ifadelerini kullandı.  

Ercan ÜSLÜ