Samsun'da, Marina Dayanışması Atakum ilçesinde satışa çıkartılan 'yeşil alan' için imza kampanyası başlattı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, eski Kurupelit binası ve yanındaki yeşil alanı satışa çıkarmış, geçtiğimiz günlerde yapılan ihaleye katılım olmamıştı. Belediye, 8 Eylül tarihinde Atakum sahilinde kalan toplam 3 bin 400 metrekarelik tek yeşil alan için tekrar satış ihalesine çıkacak.

Daha önce yeşil alanın satışına tepki gösteren Marina Dayanışması, dün Atakum sahilinde üç noktada stant kurarak satışa karşı imza kampanyası başlattı. Marina Dayanışması sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, izinlerinin olmasına rağmen standların Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından kaldırıldığını ileri sürdü. 

"Mustafa Demir halkın tepkisinden korktu!"

Ecevit, kizilirmakgazetesi.com'a özel yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

"Samsun Büyükşehir Belediyesinin halkın tepkisinden korkarak nasıl bir takım engelleme yollarına gittiğini üzülerek belirtmek istiyoruz. İki kez mahkeme kararıyla imara açılması reddedilen Kurupelit Marina yanındaki itfaiye alanı, düğün salonu ve yanındaki yeşil alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e, Büyükşehir meclisinden aldığı malum oylarla satış yetkisi verilmişti.

Satışa karşı imza standları açtık. Amacımız halkın olanı halk satmak istiyor mu bunu gözler önüne sermekti. Yoksa Sayın Mustafa Demir sırf kendi dilediği için mi bu satışı yapmak istiyor. İmza standlarında ilgi büyük oldu. Halk kendine ait olanı vermek istemedi ve imzalar ardı ardına atılmaya başlandı. Ancak Sayın Mustafa Demir bundan çok ürktü. Halkın tepkisi onu korkuttu ve derhal zabıtalarını göndererek buna engel olmaya çalıştı. Oysa Atakum Kaymakamlığı'na bildiri yapılmıştı. Ve emniyet mensupları gelip durumda bir problem olmadığını saptamıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir halkın tepkisinden korkuyor! Halk içine çıkamıyor! Halkın isteğine hukukun isteğine inatla kendi egosu için engel oluyor!

Kendisine defalarca Samsun için olabilecek halkın kabulünü almış bilimsel çevrenin onayını almış her proje için arkasında durabileceğimiz söylemiştik. Ama o hiçbir şeyi paylaşmak istemiyor Sadece kendi isteklerini uygulamak istiyor.

Anladık ki bir şehre felaket yalnız doğal yollarla gelmeye biliyor insanlar eliyle de şehir mahvolabiliyor!"

Ercan ÜSLÜ